Amerikanske bøger til strandtasken
29. juni 2017  //  Af:   //  Perspektiv  //  Ingen kommentarer
Print Friendly

Der er nok af bøger at vælge i mellem, når strandtasken skal pakkes. Kongressen.com giver dig her et par tip til, hvilke du kan overveje at tage med. Både til dig selv og til børnene

Få stunder kan være mere idylliske end campere i en strandstol i skyggen med en god bog i sommerferien. 1000 Dollar spørgsmålet er imidlertid ofte, hvilken eller hvilke bøger, der kunne være tale om i år.

Nu er litterær smag og behag jo heldigvis forskellig, men lad mig give jer et par tips med udgangspunkt i, hvilke bøger, der blandt andet bliver læst hjemme hos mig i løbet af sommerferien.

Lad os starte med det faglitterære. Til de af jer, der endnu ikke har fået læst ‘JFK100’, er det naturligvis et oplagt sted at starte.
Personligt har jeg fundet et par bøger frem om en amerikansk præsident, hvis navn vi med stor sandsynlighed kommer til at referere en hel del til på Kongressen.com i løbet af efteråret, nemlig Richard Nixon. Parallellerne mellem Trump og Nixon synes stadig flere, så derfor er det nærliggende at finde et par bøger om manden, der udtalte ‘I’m not a crook’ frem fra hylderne. Her kan blandt andet anbefales ‘Nixonland’ af Rick Perlstein, ‘All The President’s Men’ af Bob Woodward og Carl Bernstein, samt ‘Nixon & Kissinger’ af Robert Dallek.

Skal det i stedet være mere nutidig faglitteratur, vil senator Al Frankens nye bog ‘Giant of the Senate’ være blandt dem, jeg kaster mig over. Franken er trådt i karakter som en af de stærke demokrater på Capitol Hill og jeg er overbevist om, at vi kommer til at høre en hel del mere til eks-komikeren fra Minnesota den kommende tid. Og måske endda også ved valget i 2020.

I den skønlitterære afdeling, vil et par Hemingway-klassikere uden tvivl tage kegler. Flere af Hemingways største er netop nu ved at blive genudgivet på dansk i et enkelt og flot format, lige til at gå til. Løsningen hjemme hos os blev, at vi blandt andet tager ‘Der er ingen ende på Paris’ med, og at både min kæreste og jeg læser den. Hemingway skriver fremragende og ‘A moveable feast’, som bogen hedder på engelsk er en af hans absolut bedste, som varmt kan anbefales.

Hvad så med de amerikanske bøger til ungerne? Den 12-årige har kastet sig over bøgerne om Percy Jackson, mens den 10-årige lige har taget hul på anden del af Magisterium-serien. Jeg må tilstå, at jeg ikke har læst bøgerne selv, men har lovet at sige videre, at begge serier er gode og kan anbefales. Såvel Percy Jackson-serien (fem bøger i alt) og Magisterium-serien (tre bøger foreløbig) fås på dansk, både som hardback og paperback.

Der er med andre ord masser af god litteratur af tage med, når strandtasken skal pakkes i løbet af sommerferien.

Rigtig god læselyst og god ferie 🙂

Om forfatteren:

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Har tidligere boet, studeret og arbejdet i New York, Sydney, Amsterdam og senest Washington D.C., hvor han blandt andet skrev for RealClearPolitics. Var den ene del af duoen bag showet 'The Speeches Of President Kennedy', som senere blev til dokumentarfilmen 'The Danish JFK Guys'. Forfatter til bøgerne 'Kennedybrødrene', 'Da Spin Erobrede Danmark', 'Kennedys Største Taler - Fred Til Alle Tider', 'Fem År Med Obama - Forandring Vi Kunne Tro På?', 'Det Konservative Kollaps', 'Glimt Af Amerika', 'FN - Vores Sidste, Bedste Håb', 'PræsidentPortrætter', 'Glimt Af Et Præsidentvalg', 'JFK100' og senest 'Modet Til Visioner'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i sommeren 2018.

Skriv et svar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.