Skribenter

Anders Agner PedersenAnders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com.  Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Har tidligere boet, studeret og arbejdet i New York, Sydney, Amsterdam og senest Washington D.C., hvor han blandt andet skrev for RealClearPolitics. Var den ene del af duoen bag showet ‘The Speeches Of President Kennedy’, som senere blev til dokumentarfilmen ‘The Danish JFK Guys’. Forfatter til bøgerne ‘Kennedybrødrene’, ‘Da Spin Erobrede Danmark’, ‘Kennedys Største Taler – Fred Til Alle Tider’, ‘Fem År Med Obama – Forandring Vi Kunne Tro På?’, ‘Det Konservative Kollaps’, ‘Glimt Af Amerika’, ‘FN – Vores Sidste, Bedste Håb’, ‘PræsidentPortrætter’, ‘Glimt Af Et Præsidentvalg’, ‘JFK100’, ‘Modet Til Visioner’ og senest ‘Krigen På Capitol Hill’. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i i vinteren 2019.
Tlf. 2521 3575
Mail: anders@kongressen.com

Philip Chr. UlricPhilip Chr. Ulrich er udenrigsredaktør på Kongressen.com og har ansvaret for ‘Sikkerhedsrådet’. Han er cand.mag. i amerikanske studier fra Syddansk Universitet med studieophold i Amsterdam. Han har tidligere arbejdet som fuldmægtig ved Institut for Strategi ved Forsvarsakademiet og ved Civil-Military Cooperation Centre of Excellence i Holland. Forfatter til ‘I Nationens Tjeneste’, ‘Obama Doktrinen’ og blandt bidragyderne til ‘JFK100’, ‘Fem År Med Obama – Forandring Vi Kunne Tro På?’, ‘Fiktionens Magt’ og ‘Den Amerikanske Drøm’.
Tlf. 2071 6606
Mail: philipulrich@hotmail.com

Søren Dal Rasmussen er indenrigsanalytiker på Kongressen.com med base i Washington D.C. Han er uddannet journalist fra Syddansk Universitet og MA i ‘Elections and Campaign Management’ fra Fordham University i New York. Har tidligere arbejdet for forskellige amerikanske valgkampagner, er medforfatter til ‘Krigen På Capitol Hill’ og blandt bidragyderne til bøgerne ‘PræsidentPortrætter’, ‘Glimt Af Et Præsidentvalg’ og ‘JFK100’. 
Tlf. +1 (301) 213-8738
Mail: soeren_dal@hotmail.com

 

Emil Lee MadsenEmil Lee Madsen er uddannet Cand.mag. i amerikanske studier fra Syddansk Universitet med studieophold i Ohio. Forfatter til bogen ’Rombama’ om 2012-valgkampen og blandt bidragyderne til ‘Fem År Med Obama – Forandring Vi Kunne Tro På? og ‘Fiktionens Magt’. Analyserer hver måned den lovgivende forsamling på Kongressen.com
Tlf. 6151 1493
Mail: elm1405@gmail.com

 

Johan WizanJohan Wizan er bachelor i litteraturvidenskab med speciale i amerikanske samfundsforhold. Forfatter til ‘Scener Fra Et Primærvalg’ og blandt bidragyderne til ‘PræsidentPortrætter’ og ‘Glimt Af Et Præsidentvalg’. Bor til daglig i New York og er tilknyttet Kongressen.com som indenrigsskribent.
Mail: Johanwizan@gmail.com

 

 

 

Mette LaursenMette Laursen er kandidat i internationale Relationer fra det amerikanske universitet University of Oklahoma og har en BA fra CBS. Hun har boet i Californien og Florida fra 2007-2012 og har arbejdet som researcher og senere redaktør hos Netavisen Altinget, hvor hun stod for USA-dækningen og bl.a. dækkede præsidentvalget i 2012. Redaktør på bogen ‘Den Amerikanske Drøm’, og desuden blandt bidragyderne til ‘Glimt Af Amerika’ og ‘Fiktionens Magt’. Tilknyttet Kongressen.com som indenrigsskribent.
Tlf. 4217 7907 (ER PT. PÅ BARSEL)
Mail: mlaursendk@gmail.com

Simon YdesenSimon Ydesen er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole med speciale i sportsjournalistik. Blandt bidragyderne til ‘Den Amerikanske Drøm’. Tilknyttet Kongressen.com som sportsskribent.
Tlf. 4044 8299
Mail: simon.ydesen@sn.dk

 

 

Jonas Løvschall-WedelJonas Løvschall-Wedel er uddannet cand.public fra Syddansk Universitet og UTS Sydney med kinesiske forhold som speciale. Har desuden en bachelorgrad i kinesiske studier fra Aarhus Universitet. Han har tidligere boet, studeret og arbejdet i Kina og Australien og blandt bidragyderne til ‘Fem År Med Obama – Forandring Vi Kunne Tro På?’, ‘Glimt Af Amerika’ og senest ‘Den Amerikanske Drøm’. Dækker fast forholdet mellem USA og Kina for Kongressen.com.
Tlf. 2988 6585
Mail: jonaswedel@gmail.com

 

Hans Dahl-NielsenHans Dahl-Nielsen er cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet. Har tidligere undervist i amerikansk politik på Broward College, FL, hvor han også var akademisk koordinator. Forfatter til ‘Skoler I Skudlinjen’ og blandt bidragyderne til ‘Fem År Med Obama – Forandring Vi Kunne Tro På?’, ‘Fiktionens Magt’ og ‘Den Amerikanske Drøm’. Tilknyttet Kongressen.com som uddannelsespolitisk skribent.
Tlf. 4280 1299
Mail: hansdn@gmail.com

 

Tue Sander HansenTue Sander Hansen er bachelor i amerikanske studier og engelsk fra CBS med speciale i forholdet mellem lokal statslig og føderal klimapolitik i USA, samt master i globale studier fra RUC med speciale i global klimapolitik. Redaktør på antologien ‘Klimakrisen’, der udkom i maj 2015. Tue styrer ‘Klimapanelet’ og er tilknyttet Kongressen.com som klimaanalytiker.
Tlf. 6022 2245
Mail: tuesh@hotmail.com

 

Simone OkkelsSimone Okkels er freelancejournalist med speciale i amerikanske samfundsforhold. Hun er forfatter til ‘Støvet I Californien’ og er tilknyttet Kongressen.com som indenrigsskribent.
Mail: sokkels@gmail.com

 

 

 

James Kristoffer MilesJames Kristoffer Miles er uddannet journalist fra Danmarks Journalistshøjskole og San Fransisco State University. Blandt bidragyderne til ‘Glimt Af Amerika’ og ‘Den Amerikanske Drøm’. Tilknyttet Kongressen.com som udenrigsskribent.
Tlf. 5374 0819
Mail: james.kristoffer.miles@gmail.com

 

Kirstine Biltoft-KnudsenKirstine Biltoft-Knudsen er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og American University of Beirut. Har tidligere arbejdet for TV-Avisen og TV2 Nyhederne, og er i dag bosiddende i New York. Tilknyttet Kongressen.com som indenrigspolitisk skribent.
Mail: kb2824@columbia.edu

 

 

Katrine Jo AndersenKatrine Jo Andersen er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole samt fra San Francisco State University med fokus på amerikanske forhold. Forfatter til ‘Et Kvælertag, 13 Skud Og Et Hashtag’ og tilknyttet Kongressen.com som indenrigspolitisk skribent.
Mail: katrinejoandersen@gmail.com

 

 

Agnete Wismer Agnete Wismer er freelancejournalist med base i Chicago. Hun har tidligere arbejdet på TV 2 Nyhederne og TV 2 NEWS. Forfatter til ‘Byen De Kalder Chiraq’ og tilknyttet Kongressen.com som indenrigspolitisk skribent.
Mail: agnete.wismer@hotmail.com

 

 

 

Mark HerronMark Herron er ph.d. fra Københavns Universitet med speciale i amerikansk politisk retorik. Han var blandt bidragyderne til ‘Den Amerikanske Drøm’ og er tilknyttet Kongressen.com som retorisk analytiker.
Tlf. 6130 1927
Mail: mark.herron@gmail.com

 

 

Robin Elizabeth HerrRobin Elizabeth Herr er uddannet journalist fra Columbia Graduate School of Journalism, samt advokat fra Columbia Law School. Hun har desuden en pH.d. fra Copenhagen Business School. Hun er freelance journalist, og har blandt andet skrevet for USA Today, Washington Post, The Huffington Post og arbejdet for DR2 Dagen og Information. Hun er ekstern lektor ved amerikanske studier på SDU og er tilknyttet Kongressen.com som juridisk skribent.
Tlf. 2618 6447
Mail: herr@sdu.dk

 

Christian PallisgaardChristian Pallisgaard er bachelor i statskundskab med speciale i amerikanske samfundsforhold samt amerikansk økonomi og internationale handelsrelationer. Bor i Washington D.C., hvor han er tilknyttet afdelingen for økonomisk diplomati på den danske ambassade. Skriver om frihandel, herunder TPP og TTIP, for Kongressen.com.
Mail: christianpallisgaard@gmail.com

 

 

Marie ApitzMarie Apitz har studeret journalistik på Syddansk Universitet og historie på Københavns Universitet, med fokus på amerikansk historie og politik, særligt den amerikanske forfatning. Tilknyttet Kongressen.com som juridisk analytiker.
Tlf. 20681170
Mail: marie.apitz@gmail.com

 

 

Mette FrederiksenMette Frederiksen er uddannet kandidat i Menneskerettigheder fra Columbia University med speciale i forholdet mellem menneskerettigheder og miljøforurening. Hun har desuden en kandidat i Globale Studier fra Roskilde Universitet. Hun har boet i New York City og San Francisco, og skriver om menneskerettigheder og miljøpolitik for Kongressen.com.
Tlf. 26 82 62 21
Mail: m.f@live.dk

 

Amanda Hansen BøllehuusAmanda Hansen Bøllehuus er cand.mag. i amerikanske studier fra Syddansk Universitet og American University med speciale i immigrationspolitik. Har tidligere arbejdet for både DR Nyheder og TV2 News. Bor til daglig i Washington D.C. og er tilknyttet Kongressen.com som indenrigsskribent.
Mail: boellehuusamanda@gmail.com

 

 

Nanna Bülow BuhlNanna Bülow Buhl studerer statskundskab ved Aarhus Universitet med særlig fokus på internationale relationer. Tilknyttet Kongressen.com som redaktionsassistent.
Tlf. 4295 8287
Mail: n.annab44@gmail.com

 

 

 

Anna HornshøjAnna Hornshøj studerer statskundskab ved Københavns Universitet med særlig fokus på internationale relationer. Tilknyttet Kongressen.com som redaktionsassistent.
Tlf. 5116 9690
Mail: annaskovlunde@gmail.com

 

 

Nora SinaNora Sina studerer statskundskab ved Københavns Universitet med særlig fokus på internationale relationer. Tilknyttet Kongressen.com som redaktionsassistent.
Tlf. 5129 1994
Mail: norasina@hotmail.com