Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Feature

Berømt julehistorie har stadig relevans

Det er længe siden et af de mest berømte juleværker blev skrevet – men her i 2021 er bogen stadig relevant.

Det er længe siden et af de mest berømte juleværker blev skrevet - men her i 2021 er bogen stadig relevant.

Kan du gætte hvilken berømt britisk forfatter der tog på en lang række oplæsningsturneer i USA og Europa i 1800-tallet for, igennem sine værker, at give perspektiver på hvilken placering julen har i samfundet?

Navnet er Charles Dickens og hans mest berømte julehistorie ’Et juleeventyr’ blev i dag udgivet for 177 år siden, nemlig den 17. december 1843.

Den sjove og velskrevne bog, der både er filmatiseret og opført som teater, handler om Ebenezer Scrooge, der hader julen og kun tænker på ...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Christian Damgaard Qvist læser statskundskab ved Københavns Universitet. Han har boet i USA i flere år, hvor han læste Political Science med tilvalgsstudier i American History på et tennisstipendie ved Montana State University. Tilknyttet Kongressen.com som indenrigsskribent og redaktionsmedarbejder.

Læs også:

Politisk analyse

Den brutale anholdelsesvideo af Tyre Nichols har pustet nyt liv i debatten om politidrab i USA - og vidner måske også om et opbrud.

Premium

Ifølge Rasmus Søndergaard fra DIIS vil et fåtal af republikanere i Repræsentanternes Hus forsøge at begrænse USA's støtte til Ukraine.

Interview

Superliga-klubben Lyngby BK har solgt angriberen Emil Nielsen til californiske Orange County SC. Kongressen.com har taget en snak med danskeren om sit amerikanske eventyr.

Interview

Hemingway, McCullers, Steinbeck, O'Connor, Salinger, Strout? Mulighederne var mange, før bogaktuelle Jesper Wung-Sung landede på John Fante som sin yndlings amerikanske forfatter.

Copyright © 2021 Kongressen