Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Feature

Clintons tilbageholdenhed på Balkan var bestemt af russiske hensyn, der i dag stadig betyder noget

Krigen i Bosnien brød ud i 1992, og frem til 1995 var der kampe mellem landets tre etniske grupper: serbere, kroater og muslimer. I alt omkom over 100.000 mennesker. Størstedelen af overgrebene blev begået af bosniske serbere mod bosniske muslimer. I byen Srebrenica dræbte serbiske styrker i 1995 ca. 8.000 muslimske mænd og drenge. Massakren er blevet dømt som folkedrab ved en FN-domstol. Bill Clinton var tilbageholdende med at gribe ind på grund af russiske interesser, selvsamme interesser der...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Christian Damgaard Qvist læser statskundskab ved Københavns Universitet. Han har boet i USA i flere år, hvor han læste Political Science med tilvalgsstudier i American History på et tennisstipendie ved Montana State University. Tilknyttet Kongressen.com som indenrigsskribent og redaktionsmedarbejder.

Læs også:

Obamaland

Hør ottende og sidste afsnit af Obamaland om satiren og de nye medieveje her.

Interview

'Retfærdighed for Emmett Till' giver en ny generation indblik i en af USA's mest forfærdelige mord, mener amerikansk forsker.

Politisk analyse

Den brutale anholdelsesvideo af Tyre Nichols har pustet nyt liv i debatten om politidrab i USA - og vidner måske også om et opbrud.

Premium

Ifølge Rasmus Søndergaard fra DIIS vil et fåtal af republikanere i Repræsentanternes Hus forsøge at begrænse USA's støtte til Ukraine.

Copyright © 2021 Kongressen