Connect with us

Hvad søger du?

Kongressen.comKongressen.com

Feature

FBI – berømt og berygtet. Igen  i fokus ved ransagningen i Trumps residens.

FBI, Federal Bureau of Investigation, er USA´s berømte efterforskningsmyndighed, – kendt fra et hav af tv-serier, film og ikke mindst den virkelige verden – senest ved ransagningen af fortroligt stemplede dokumenter i Trumps residens i Mar-a-Lago, Florida.

FBI eller Forbundspolitiet er en institution i de forenede stater. FBI blev oprettet i 1908 som en afdeling under den amerikanske forbundsregerings justitsministerium. 

FBI har med sine ca. 35.000 ansatte hovedsæde i Washington, D.C., og opererer på de amerikanske delstaters territorier via 56 distriktskontorer. 16.000 af de ansatte anslås at være agenter. Organisationen har desuden repræsentation i ca. 60 lande, herunder fra København hvor Skandinavien dækkes.

FBI har til opgave at ...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Christian Damgaard Qvist læser statskundskab ved Københavns Universitet. Han har boet i USA i flere år, hvor han læste Political Science med tilvalgsstudier i American History på et tennisstipendie ved Montana State University. Tilknyttet Kongressen.com som indenrigsskribent og redaktionsmedarbejder.

Læs også:

Litteratur

Svaret faldet prompte når man spørger manden bag Svikmøllen, Søren Anker Madsen, om amerikansk litteratur; intet slår Blade Runner.

Interview

Midtvejsvalget blev aldrig til nogen bølge for Republikanerne. Ifølge en professor hører det fænomen også fortiden til grundet graden af polarisering i USA.

Kultur

Det holdt til tider hårdt, men ikke desto mindre er USA klar til sekstendelsfinalerne i VM efter sejr over ærkerivalen Iran.

Kultur

Lars Ulrich og resten af Metallica er klar med ny single, nyt album og ny turne - som bringer bandet en tur forbi København.

Copyright © 2021 Kongressen