Connect with us

Hvad søger du?

Kongressen.comKongressen.com

Feature

Forbudstiden gav vind i sejlene i den kriminelle underverden

Forbuddet mod alkohol skulle i sin tid have reddet USA fra vold og fattigdom – sådan gik det ikke helt.

Forbuddet mod alkohol i første halvdel af det 20. århundrede skulle redde USA fra fattigdom og vold, men planen slog fejl og spiritusbranchen blev i stedet overtaget af en velorganiseret kriminel underverden. Læs med og forstå den bizarre historiske periode her.

Hvad var forbudstiden?

Afholdsbevægelsen The Anti-Saloon League havde ved USA's indtrædelse i 1. verdenskrig i 1917 fået 26 delstater mere eller mindre tørlagt. Senere samme år vedtog Kongressen den 18. forfatningsændring som forb...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Christian Damgaard Qvist læser statskundskab ved Københavns Universitet. Han har boet i USA i to år, hvor han læste Political Science med tilvalgsstudier i American History på et tennisstipendie ved Montana State University. Tilknyttet Kongressen.com som indenrigsskribent og redaktionsmedarbejder.

Læs også:

Feature

Den ukendte historie om Route 66 fortsætter.

Courtroom

Justitsminister Merrick Garland forsøger at dæmpe gemytterne efter ransagningen af Trumps bolig - men om det lykkes, er tvivlsomt.

Politisk analyse

Borgerne i Kansas stemte i sidste uge overvældende på at beholde retten til abort i deres forfatning. Men abortdebatten er langt fra afsluttet, og...

Courtroom

Hvad fik FBI til at skride til ransagning af Donald Trumps hjem i Florida? Og hvilke juridiske overvejelser ligger der bag?

Copyright © 2021 Kongressen