Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Courtroom

Højesteret forsøger at styre udenom abortsager

Højesteret gav Trump en hjælpende hånd ved at undlade at træffe endelige afgørelser i to store sager om abort

To af årets mest imødesete afgørelser fra højesteret handlede begge om abort. For to år siden fjernede det konservative flertal en føderal ret til abort. Det var forventet, at dommerne i de to sager ville gøre det endnu sværere for kvinder i USA at få adgang til abort. 

Men højesteret undgik helt at komme med en endelig afgørelse i de to sager. I begge sager blev højesteret enige om midlertidige løsninger, men undgik at gå for meget ind i spørgsmålet om abort. 

Den første sag ha...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Written By

Ruben Toft Sindahl er uddannet jurist fra Københavns Universitet og University of Pittsburgh i Pennsylvania. Fik sin advokatbestalling i Washington D.C. og har gennem flere år arbejdet som advokat i USA. Tilknyttet Kongressen.com som juridisk analytiker.

Læs også:

Interview

Kamala Harris vil næppe være helt så orienteret mod Europa som Joe Biden har været som præsident, lyder analysen fra Lars Bangert Struwe

Politisk analyse

Hvis Kamala Harris ender som Demokraternes præsidentkandidat, bliver immigration et af hendes største problemer i duellen mod Donald Trump

Courtroom

Kamala Harris’ fortid hos anklagemyndigheden giver hende nogle vigtige redskaber i valgkampen mod Donald Trump.

Politisk analyse

Donald Trump står nu over for en ny modstander ved præsidentvalget - og det bliver derfor nødvendigt for Republikanerne at justere strategien.

Copyright © 2021 Kongressen