Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Feature

Ingen dømt for mordet på Emmett Till

Efter en lang række efterforskninger, lukker Justitsministeriet nu sagen om mordet på Emmett Till – uden at nogen er dømt.

Efter en lang række efterforskninger, lukker Justitsministeriet nu sagen om mordet på Emmett Till - uden at nogen er dømt.

Det amerikanske justitsministerium meddelte mandag, at det lukker den seneste af en lang række efterforskninger af mordet på Emmett Till. Men hvad skete der dengang og er nogen blevet stillet til ansvar i det amerikanske retssystems mange åbne sår. Vi dykker ned i det hele her.

Mordet på Till

I 1955 blev den sorte teenager Emmett Till kidnappet efter et vidne havde sagt han fløjtede ad og flirtede med en hvid kvinde, den 21-årige Carolyn Bryant Donham i en købmandsbutik...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Christian Damgaard Qvist læser statskundskab ved Københavns Universitet. Han har boet i USA i flere år, hvor han læste Political Science med tilvalgsstudier i American History på et tennisstipendie ved Montana State University. Tilknyttet Kongressen.com som indenrigsskribent og redaktionsmedarbejder.

Læs også:

Obamaland

Hør ottende og sidste afsnit af Obamaland om satiren og de nye medieveje her.

Interview

'Retfærdighed for Emmett Till' giver en ny generation indblik i en af USA's mest forfærdelige mord, mener amerikansk forsker.

Politisk analyse

Den brutale anholdelsesvideo af Tyre Nichols har pustet nyt liv i debatten om politidrab i USA - og vidner måske også om et opbrud.

Premium

Ifølge Rasmus Søndergaard fra DIIS vil et fåtal af republikanere i Repræsentanternes Hus forsøge at begrænse USA's støtte til Ukraine.

Copyright © 2021 Kongressen