Connect with us

Hvad søger du?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Jubel og tårer brød ud for 77 år siden på V-dag

”Victory in Europe Day” markerer dagen for de allieredes sejr over Tyskland i 2. Verdenskrig.

Tirsdag d. 8. maj 1945 kunne premierminister Winston Churchill meddele over radioen at krigen i Europa var slut som følge af Tysklands overgivelse dagen inden. Det var en emotionel dag ud over alle grænser. Den tyske hær havde siden begyndelsen af året været svækket og nu var det slut. Gadefester prægede store byer i Europa, særligt i London hvor over en million mennesker deltog i fejringen. Massern...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Christian Damgaard Qvist læser statskundskab ved Københavns Universitet. Han har boet i USA i to år, hvor han læste Political Science med tilvalgsstudier i American History på et tennisstipendie ved Montana State University. Tilknyttet Kongressen.com som indenrigsskribent og redaktionsmedarbejder.

Læs også:

Business

Det amerikanske boligmarked er udfordret og almindelige mennesker har sværere end tidligere ved at få råd til et sted at bo, fortæller Nykredits Frederik...

Business

Forsker fra SDU vurderer, at de høje benzinpriser kan hjælpe republikanerne med at vinde flertallet tilbage i Kongressen ved midtvejsvalget.

Business

De amerikanske forbrugere ser pessimistisk på fremtiden, som følge af inflationen, lyder analysen fra Mikael Milhøj fra Danske Bank.

Podcast

Hør POTUS om USA's 10. præsident, John Tyler, her.

Copyright © 2021 Kongressen