Connect with us

Hvad søger du?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Demokraterne vil bruge abortstrid til vælgermobilisering

Abort bliver et af de største stridspunkter i 2022. Spørgsmålet er i hvor høj grad det kan mobilisere vælgere?

Fremtiden ser dyster ud for Roe v. Wade. I kølvandet på fremlæggelsen af argumenter i Højesteret onsdag, var vores jurist her på Kongressen.com, Emil Lauszus, i hvert fald ikke i tvivl: kvinders ret til abort står foran store ændringer i USA i løbet af 2022.

Højesteret forventes at komme med en afgørelse i juni 2022, hvilket er cirka fem måneder fra midtvejsvalget og guvernørvalgene i flere stater. Og såfremt det går som forventet, altså at kvinder ikke i samme grad som tidligere vil have r...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Har tidligere boet, studeret og arbejdet i New York, Sydney, Amsterdam og senest Washington D.C., hvor han blandt andet skrev for RealClearPolitics. Var den ene del af duoen bag showet 'The Speeches Of President Kennedy', som senere blev til dokumentarfilmen 'The Danish JFK Guys'. Forfatter til bøgerne 'Kennedybrødrene', 'Da Spin Erobrede Danmark', 'Kennedys Største Taler - Fred Til Alle Tider', 'Fem År Med Obama - Forandring Vi Kunne Tro På?', 'Det Konservative Kollaps', 'Glimt Af Amerika', 'FN - Vores Sidste, Bedste Håb', 'PræsidentPortrætter', 'Glimt Af Et Præsidentvalg', 'JFK100', 'Modet Til Visioner', 'Krigen På Capitol Hill' og senest 'Obama - Håbets Præsident'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i efteråret 2021.

Læs også:

Feature

Den ukendte historie om Route 66 fortsætter.

Courtroom

Justitsminister Merrick Garland forsøger at dæmpe gemytterne efter ransagningen af Trumps bolig - men om det lykkes, er tvivlsomt.

Politisk analyse

Borgerne i Kansas stemte i sidste uge overvældende på at beholde retten til abort i deres forfatning. Men abortdebatten er langt fra afsluttet, og...

Courtroom

Hvad fik FBI til at skride til ransagning af Donald Trumps hjem i Florida? Og hvilke juridiske overvejelser ligger der bag?

Copyright © 2021 Kongressen