Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Et hus i forfald

Marjorie Taylor Greenes opførsel ved State of the Union-talen var et trist eksempel på, at respekten for præsidentembedet er på retur.

Der var engang. Engang i 2009, hvor den daværende præsident, Barack Obama, gik på talerstolen foran en samlet kongres. Undervejs i sin tale blev han afbrudt af det republikanske kongresmedlem, Joe Wilson, som råbte: 'You lie!' efter Obama.

Der gik et forarget gys gennem salen og reaktionerne fra både den daværende vicepræsident, Joe Biden, og daværende formand for Huset, Nancy Pelosi, der sad på de to pladser bag Obama, var da heller ikke til at tage fejl af. Det her var uhørt og langt over...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Læs også:

Ikeland

I den nye sæson af ‘POTUS’ går Anders Agner og Lars Mathiasen i dybden med Dwight Eisenhowers præsidentskab.

Interview

Dag Hammarskjölds idealer skal fortsat spille en central rolle i fremtidens FN, lyder vurderingen fra Mogens Lykketoft

Business

Biden har kastet sig ud i en større politisk kamp for at sløjfe mange amerikaneres studiegæld - men forslaget møder en del modstand

Danmark & USA

Igen i år blev det nordiske Bifrost Summit en stor succes for dansk innovation, fortæller generalkonsul Jesper Kamp

Copyright © 2021 Kongressen