Kongressen.com
Feature Premium

Her er Bidens gladeste givere

Den Demokratiske præsidentkandidat har allerede samlet mere end en halv milliard dollars ind alene i 2020. Her er top fem over de største donorer til hans kampagne.

Rufus Gifford, den tidligere amerikanske ambassadør til Danmark, var en forrygende fundraiser i sin tid for Barack Obama. Titlen “One Billion Dollar Man” siger vel det hele. Nu arbejder Gifford for Joe Biden, og den kampagne er bestemt heller ikke dårlig til det med at samle penge ind.

I følge FEC (Federal Election Committee) har Bidens pengekasse allerede set mere end 531 millioner dollars tikke ind – og det var ved optællingen ved udgangen af august måned. Og det er en del mere, end modparten Donald Trump har kunne samle sammen.

Mange af pengene vil blive brugt på at blitze med kampagner, videoer, reklamer og meget mere i særligt de vigtige svingstater i valgkampens slutspurt.

Her er en top fem over de største pengegivere til Joe Bidens kampagne indtil videre:

 1. Donald Sussmann, Paloma Partners: 9 millioner dollars
  Den livslange Demokrat Donald Sussmann har gennem sit firma Paloma Partners doneret mange penge til mange kandidater. Paloma Partners rådgiver investorer og har tråde til flere dele af den finansielle sektor over det meste af USA.
 2. James Simons, Euclidean Capital: 7 millioner dollars
  En af den finansielle sektors mere legendariske skikkelser, medstifter af Renaisance Technologies og kendt som “Quant King” Jim Simons har doneret mange penge til mange Demokratiske kandidater – heriblandt præsidentkandidaten Joe Biden via flere Super PACs.
 3. Deborah Simon, pensioneret: 4,6 millioner dollars
  Faderen Melvin Simon var medstifter af et USA’s største butikskæder, Simons Property Group. Den stenrige datter har brugt en stor portion penge på filantropiske projekter, velgørende organisationer samt altså også på at polstre Joe Bidens valgkamp med en håndfuld millioner dollars via flere Super PACs.
 4. George Marcus, Marcus & Millichap Co.: 4 millioner dollars
  Stifteren af det store ejendomsselskab har af flere omgange været vært for lukrative fundraiser-middage for Joe Biden, hvor glade donorer har spyttet godt i kassen til valgkampens fordel. George Marcus er milliardær og ejer flere firmaer med rødder i ejendomsbranchen.
 5. Seth Klarman, The Baupost Group: 3 millioner
  Milliardæren fra investeringsbranchen har tidligere været donor til flere Republikanske kandidater, men er selv erklæret uafhængig af politiske partier. I denne valgkamp har han doneret via flere Super PACs til Bidens kampagne, men har også spyttet i kassen hos andre Demokratiske kandidater på stemmesedlerne.

Kilder: FEC.gov, Invostopedia.com, Bloomberg.com, Forbes.com

Allerede medlem? Log ind her. Har du ingen adgangskode, så klik på "glemt/mangler din adgangskode?" nedenfor:

Læs også

Vejen til 270: Wisconsin

Otto Lykketoft

Digital fundraising er det nye sort

Camilla Sebelius Winther

Valget, der i virkeligheden er vigtigst for din virksomhed

Emil Friis Lauszus

Dyr kampagne: Kandidater sætter annonce-rekord på Facebook

Katrine Villarreal Villumsen

Trump forsøger at gøre olie til et valgtema for at vinde Texas

Christian Damgaard Qvist

Uncle Joe og den danske forbindelse

Kongressen