Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Bushland

Kongressen.com og Saga Talks præsenterer ‘Bushland’

I den nye sæson af ‘POTUS’ går Anders Agner og Lars Mathiasen i dybden med George W. Bushs præsidentskab.

Du kender efterhånden formatet. For siden POTUS havde premiere tilbage i efteråret 2019, har programmets to værter, Anders Agner og Lars Mathiasen, fortalt historierne om samtlige amerikanske præsidenter fra George Washington til Donald Trump. Og dernæst blev der zoomet yderligere ind på først Obamas, dernæst Reagans og så Clintons præsidentskab i henholdsvis ‘Obamaland’, ‘Reaganland’ og ‘Clintonland’. Og så skal man selvfølgelig ikke glemme ‘4 Dage I November’ om Kennedy-mordet og skabelsen af Camelot-myten. Og nu er d’herrer nok engang at finde bag mikrofonerne, klar til en ny sæson af ‘POTUS’.

Præsidenten i fokus i de kommende otte programmer er manden, der stod i spidsen for USA fra 2001-2009, nemlig George W. Bush. En præsident, der stod i spidsen for landet på et af de mest tragiske dage i amerikansk historie, men også en præsident, der blev stadig mere udskældt som tiden gik og som i post-præsidentskabet har holdt lav profil.
“Da vi optog ‘Clintonland’ var vi flere gange omkring Bushs embede og især starten af det og da vi sammen med vores producer, Andreas, satte os ned for at beslutte, hvem der skulle være præsidenten i fokus i den kommende sæson, var vi enige om, at det kunne være spændende at se nærmere på Bush-årene,” siger den ene af programmets to værter, chefredaktør her på Kongressen.com, Anders Agner.

I den kommende sæson kan lytterne blandt andet se frem til at høre historierne om Bushs vej til magten, hans genvalg i 2004, terrorangrebene den 11. september 2001, Irakkrigen og orkanen Katrina.
“Bushs præsidentskab må siges at være et kontroversielt et af slagsen. På den ene side rykkede både amerikanerne og verden sammen om hans lederskab i kølvandet på 9/11, men da først Irakkrigen tog fart, begyndte kritikken for alvor at vokse. Hvordan det kunne gå fra den ene yderlighed til den anden, syntes vi er utrolig interessant, og det er noget af det, vi ser nærmere på i den nye sæson,” fortæller Anders Agner.

Som altid er der masser af dygtige gæster med i den nye sæson. Således slår både Poul Erik Skammelsen, Kim Bildsøe Lassen, Ann Lind Andersen, Jonas Parello-Plesner og Bjarne Steensbeck, vejen forbi studiet, for sammen med Agner og Mathiasen at fortælle historierne om de otte år, hvor den amerikanske præsident hed George W. Bush.

Du kan høre første afsnit af ‘Bushland’ om 2000-valgkampen her: https://www.lrdigital.dk/Bushland-Sk%C3%A6bnevalget-i-%C3%A5r-2000-9788727142807

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Læs også:

Business

Vælgernes tillid til Biden, hvad angår økonomi, halter fortsat - det skal et nyt tiltag for at bekæmpe inflation forsøge at råde bod på.

Courtroom

Her er de forhold, der bliver afgørende for, om Trump bliver dømt

Politisk analyse

Kampen om hvem der skal efterfølge Mitch McConnell som republikansk senatsleder er i fuld gang

Interview

I Kreml er der ingen tvivl om, hvem man håber vinder valget i USA, lyder analysen fra Samuel Rachlin

Copyright © 2021 Kongressen