Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Clintonland

Kongressen.com og Saga Talks præsenterer ‘Clintonland’

I den nye sæson af ‘POTUS’ går Anders Agner og Lars Mathiasen i dybden med Bill Clintons præsidentskab.

Først kom ‘Obamaland’, siden fulgte ‘Reaganland’ og nu har Anders Agner og Lars Mathiasen så rettet fokus mod endnu en præsident, denne gang Bill Clinton. I den nye sæson af ‘POTUS’, der har titlen ‘Clintonland’ ser d’herrer Agner og Mathiasen sammen med en række gæster nærmere på et præsidentskab, der kunne være blevet et af de helt store i amerikansk historie, men som langt fra blev det.
Chefredaktør Anders Agner fortæller her om, hvorfor valget faldt på Bill Clinton, som præsidenten i fokus i den nye sæson:
“Allerede da vi begyndte at udtænke det nye POTUS-format med en hel sæson om et enkelt præsidentskab, var Bill Clinton en af de præsidenter, vi tidligt havde på blokken. Ikke fordi hans præsidentskab er lige så succesfuldt som eksempelvis de to præsidenter, vi har lavet sæsoner om, nemlig Obama og Reagan, men måske snarere fordi det ikke er det. Bill Clinton havde alle forudsætninger for at blive en af USA’s store præsidenter, men ødelagde det for sig selv. Den historie ville vi gerne folde ud og det gør vi nu i ‘Clintonland'”

Nøjagtig som i ‘Obamaland’ og ‘Reaganland’ har Anders Agner og Lars Mathiasen i ‘Clintonland’ fokus på både indenrigs- og udenrigspolitiske begivenheder. Ligesom de har besøg af dygtige gæster undervejs i udsendelserne. Og så bliver der som altid også plads til et par anekdoter eller to fra de to værter.
“Lars og jeg mødte Bill Clinton tilbage i foråret 2018 i København. Og så har vi begge talt med flere af de folk, der var tæt på Clinton og besøgt mange af de steder, som blev centrale i hans præsidentskab, så som altid står vi også på skuldrene af vores egne erfaringer og oplevelser,” fortæller Anders Agner og tilføjer:
“Der vil være mange ting, som lytterne genkender i stilen fra både ‘Obamaland’,’Reaganland’ og ‘POTUS’ generelt, men den her nye sæson er alligevel anderledes. Måske netop fordi den har fokus på et præsidentskab, der langt fra blev så godt, som det kunne være blevet. Og fordi det handler om en præsident, hvis stjerne må siges at være falmet ganske gevaldigt i de senere år.”

Du kan høre første episode af ‘Clintonland’, hvor Anders Agner og Lars Mathiasen dykker ned i valgkampen, der gjorde Bill Clinton til præsident, her:

https://www.lrdigital.dk/Clintonland-1992-valgkampen-9788727065380

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Læs også:

Podcast

Snart er ventetiden forbi - efter sommerferien har den nye sæson af 'POTUS' premiere og denne gang er det med Richard Nixon i fokus.

Courtroom

En ny skat indført af Trump, der har givet milliarder i statskassen, blev ikke fundet i strid med forfatningen

Feature

Den 21. juni 1964 blev tre borgerrettighedsforkæmpere dræbt i Mississippi - sagen var med til at sætte øget fokus på racisme i sydstaterne

Feature

Det californiske punkrockband The Offspring lagde i denne uge vejen forbi København til et koncert fyldt med gamle klassikere og nostalgi

Copyright © 2021 Kongressen