Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Ikeland

Kongressen.com og Saga Talks præsenterer ‘Ikeland’

I den nye sæson af ‘POTUS’ går Anders Agner og Lars Mathiasen i dybden med Dwight Eisenhowers præsidentskab.

Det er ikke blot en af USA’s store præsidenter, der er i fokus i den nye sæson af ‘POTUS’. Det er også en af USA’s store generaler. Med andre ord er hovedpersonen Dwight D. Eisenhower.
Og netop fordi ‘Ike’, som han blev kaldt, har så stærk en militær historie, er den nye sæson noget anderledes i strukturen end de forrige, fortæller chefredaktør her på Kongressen.com, Anders Agner:
“Når vi i tidligere sæsoner om eksempelvis Obama, Reagan, Clinton eller Bush, har foldet deres historier ud, har det i høj grad været med præsidentskabet i centrum. Med Eisenhower er hans tid som general imidlertid så central, at vi valgte at sige at de første tre afsnit skulle dedikeres til hans tid i militæret og de sidste tre til hans tid som præsident.”

I den nye sæson, som altså har titlen ‘Ikeland’, har Anders Agner og medvært Lars Mathiasen som altid besøg af dygtige gæster. Således kigger henholdsvis Niels Bo Poulsen, Carina Meyn, Rasmus Søndergaard og Rasmus Dahlberg forbi studiet i løbet af de seks afsnit.
“Til juni er det 80 år siden D-Dag fandt sted og da Eisenhower jo stod i spidsen for den operation, har vi valgt at dedikere et helt afsnit til dette med Niels Bo Poulsen som vores gæst, nøjagtig som vi har et helt afsnit om Ike og atombomben, hvor Carina Meyn gør os selskab. Det er dramatiske og vigtige begivenheder, som Eisenhower spillede en nøglerolle i,” fortæller Anders Agner.

Du kan høre første afsnit om Eisenhowers opvækst i Abilene, Kansas og hans vej ind i den militære verden her:

https://www.lrdigital.dk/Ikeland-Fra-Abilene-til-West-Point-9788727144375

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Læs også:

Interview

Ny rapport viser, at der er en faldende tillid til regeringer

Courtroom

South Carolina får lov at bruge nye valgkredse, der giver republikanerne en fordel

Ikeland

Hør 'Ikeland' om Eisenhower og atomvåben her.

Feature

The Eras Tour er en hyldest til 18 års musikrejse, til det feminine og til girlhood

Copyright © 2021 Kongressen