Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Podcast

Kongressen.com og Saga Talks præsenterer ‘Reaganland’

I den nye sæson af ‘POTUS’ går Anders Agner og Lars Mathiasen i dybden med Reagans præsidentskab.

Efter succesen med POTUS-serien ‘Obamaland’ om Barack Obamas præsidentskab, gentager Anders Agner og Lars Mathiasen nu øvelsen med endnu en ikonisk præsident, nemlig Ronald Reagan. Den nye sæson, som har præmiere i dag, har således titlen ‘Reaganland’ og i løbet af de kommende otte afsnit vil d’herrer Agner og Mathiasen sammen med gæster i studiet se nærmere på de otte år, hvor Reagan sad tungt på magten i USA og hvordan han endte med at blive en af de højest besungne amerikanske præsidenter – især, hvis man spørger Republikanerne.

Chefredaktør Anders Agner glæder sig over at ‘Reaganland’ nu ser dagens lys og at han sammen med den faste makker, Lars Mathiasen, graver sig ned i et nyt præsidentskab, denne gang Reagans:
“Det var forrygende at lave ‘Obamaland’. Otte afsnit om et enkelt præsidentskab, så kan man virkelig nørde igennem, hvilket man i den grad må sige, at vi gjorde. Vi fik muligheden for at folde enkelte tematikker langt mere ud end hidtil, vi fik muligheden for at fortælle om nogle af de folk, der var rundt om præsidenten og i det hele taget, så kom vi bare rundt på en helt anden måde end ellers. Derfor var Lars, vores producer Andreas og jeg hurtigt enige om, at vi skulle gentage øvelsen med en ny præsident, og der blev vi lige så hurtigt enige om, at den præsident skulle være Ronald Reagan.”

Nøjagtig som i ‘Obamaland’ kommer Anders Agner og Lars Mathiasen i ‘Reaganland’ til at have fokus på såvel indenrigs- som udenrigspolitik, valgkampe, taler og eftermælet. Alt sammen i selskab med gæster med indsigt i de enkelte fagområder.
“Reagans præsidentskab er på mange måder enestående og fyldt med gode historier. Og så er det ikke uden grund, at han blev kaldt ‘The Great Communicator’, for hold nu op, nogle fremragende taler, manden stod bag. Så jeg glæder mig til at fortælle historierne om endnu et spændende præsidentskab sammen med Lars i den her nye sæson,” siger Anders Agner om ‘Reaganland’.

Du kan høre første episode om valgkampen, der gjorde Reagan til præsident her.

https://www.lrdigital.dk/Reaganland-Valgkampen-1980-9788727034485

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Læs også:

Business

Mange vælgere er kritiske over for Joe Bidens håndtering af økonomien og spørgsmålet er, hvor meget præsidenten kan ændre dette før valget

Feature

I dag fejres Juneteenth i USA - en helligdag, som kun er få år gammel.

Interview

Krigen i Ukraine har betydet at NATO er vendt tilbage en velkendt rolle i form af kollektivt forsvar, lyder analysen fra bogaktuelle Sten Rynning.

Feature

Ganske få år efter den amerikanske uafhængighed, endte USA i 1812 i krig mod England.

Copyright © 2021 Kongressen