Kongressen.com
Podcast Portrætter

POTUS : Abraham Lincoln

I denne udgave af POTUS ser Anders Agner og Lars Græsborg Mathiasen nærmere på præsidenten, der fik afskaffet slaveriet. Præsidenten, de fleste kan enes om, er den største, nemlig Abraham Lincoln. Med i studiet er Anders Bo Rasmussen, adjunkt på SDU og forfatter til ‘I Krig For Lincoln’

Denne første udgave i denne podcastserie skal handle om præsident nummer 16 i rækken – hvis ikke den største, så i hvert fald én af dem. Manden der fik standset slaveriet og førte USA gennem den største, fundamentale krise og dermed reddede unionen fra den visse død. Denne udgave handler naturligvis om Abraham Lincoln.

Det er ikke helt tilfældigt at vi åbner denne serie med netop denne præsident. For når man taler om de amerikanske præsidenter plejer man at sige, at tre skiller sig ud som de vigtigste:

George Washington der grundlagde unionen, Abraham Lincoln fordi han reddede unionen og Franklin D. Roosevelt for at sikre unionen fra at gå bankerot.

Få har her i landet så stor indsigt i Lincolns virke og tid, end den gæst Anders Agner og Lars Græsborg Mathiasen har med her i studiet. Anders Bo Rasmussen er adjunkt ved center for amerikanske studier ved syddansk universitet og forfatter til bogen I Krig for Lincoln og for tiden igang med at skrive en bog på engelsk om Abraham Lincoln.

Du kan høre afsnittet om Abraham Lincoln på Heartbeats.dk eller lytte i Spotify – klik her

Du kan også abonnere på serien i iTunes Podcast – klik på logoet:

Læs også

POTUS : George Washington

Kongressen

Hvem skal være Bidens running mate?

Mads Høeg-Mikkelsen

Brugerne har talt: Her er historiens største præsident

Kongressen

Lyttetid: De bedste podcasts fra os til dig

Kongressen

POTUS : Barack Obama

Kongressen

POTUS : George W. Bush

Kongressen