Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

POTUS

POTUS : Abraham Lincoln

I denne udgave af POTUS ser Anders Agner og Lars Græsborg Mathiasen nærmere på præsidenten, der fik afskaffet slaveriet. Præsidenten, de fleste kan enes om, er den største, nemlig Abraham Lincoln. Med i studiet er Anders Bo Rasmussen, adjunkt på SDU og forfatter til ‘I Krig For Lincoln’

Denne første udgave i denne podcastserie skal handle om præsident nummer 16 i rækken – hvis ikke den største, så i hvert fald én af dem. Manden der fik standset slaveriet og førte USA gennem den største, fundamentale krise og dermed reddede unionen fra den visse død. Denne udgave handler naturligvis om Abraham Lincoln.

Det er ikke helt tilfældigt at vi åbner denne serie med netop denne præsident. For når man taler om de amerikanske præsidenter plejer man at sige, at tre skiller sig ud som de vigtigste:

George Washington der grundlagde unionen, Abraham Lincoln fordi han reddede unionen og Franklin D. Roosevelt for at sikre unionen fra at gå bankerot.

Få har her i landet så stor indsigt i Lincolns virke og tid, end den gæst Anders Agner og Lars Græsborg Mathiasen har med her i studiet. Anders Bo Rasmussen er adjunkt ved center for amerikanske studier ved syddansk universitet og forfatter til bogen I Krig for Lincoln og for tiden igang med at skrive en bog på engelsk om Abraham Lincoln.

Lyt med her:
https://podimo.com/dk/shows/6ddc24d1-9ee1-4c0c-a555-13b8a5cbf0f4/episode/aff87970-0d7c-43c1-9e20-b8e225501903

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen