Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

POTUS

POTUS : Dwight Eisenhower

I denne udgave af POTUS ser Anders Agner og Lars Græsborg Mathiasen nærmere på manden, der som general blev et amerikansk ikon og som fejede al modstand til side, da han gik ind i politik. Manden, med det berømte slogan ‘I like Ike’; Dwight D. Eisenhower

Denne udgave af POTUS handler om den højest rangerede militærmand, der nogensinde er blevet præsident. Femstjernet general, krigshelt og en historiens mest kendte skikkelser, når fortællingen om Anden Verdenskrig skal fortælles.

Han gik fra slagmarken til Det Hvide Hus og blev USA’s 37. præsident. Manden bag valgsloganet ‘I Like Ike’ – Dwight D. Eisenhower.

Til at gøre os klogere på USA’s 34. præsident har Anders og Lars besøg i studiet af Mikkel Vedby Rasmussen – dekan ved samfundsvidenskab på Københavns Universitet og en af landets fremmeste forskere i forsvarspolitik, den kolde krig og ikke mindst i internationale forsvarsforhold.

Hør udsendelsen her:
https://podimo.com/dk/shows/6ddc24d1-9ee1-4c0c-a555-13b8a5cbf0f4/episode/100aa0a5-0fc8-4d7a-8a7e-872663dfdbaa

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen