Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

POTUS

POTUS : Franklin Roosevelt

I denne udgave af POTUS ser Anders Agner og Lars Græsborg Mathiasen nærmere på præsidenten, der styrede USA gennem depressionen i 30’erne, 2. verdenskrig i 40’erne og vandt hele fire præsidentvalg. En af de største i amerikansk historie – Franklin D. Roosevelt

Denne udgave af POTUS handler om præsident nummer 32 i rækken – hvis ikke den største, så i hvert fald uden tvivl én af dem. Ham, der reddede USA ud af den dybe økonomiske depression, gennem en verdenskrig og i mere end et årti i spidsen for den største reformation af Amerika i nyere tid. Det er naturligvis Franklin Delano Roosevelt. 

Med i studiet i denne udsendelse har Anders Agner og Lars Græsborg Mathiasen Niels Bjerre-Poulsen, lektor ved center for amerikanske studier ved syddansk universitet, forfatter til adskillige bøger om USA og amerikansk politik og netop nu igang med et større researchprojekt om de amerikanske præsidenters eftermæle. Niels er for nylig vendt tilbage til Danmark efter et forskningsophold i New York, hvor han var tilknyttet Franklin Roosevelts præsidentbibliotek i Hyde Park i upstate New York.

Hør udsendelsen her:
https://podimo.com/dk/shows/6ddc24d1-9ee1-4c0c-a555-13b8a5cbf0f4/episode/d9201f4d-abe4-416f-994e-a8e467cd939f

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen