Kongressen.com
Podcast Portrætter

POTUS : Franklin Roosevelt

I denne udgave af POTUS ser Anders Agner og Lars Græsborg Mathiasen nærmere på præsidenten, der styrede USA gennem depressionen i 30’erne, 2. verdenskrig i 40’erne og vandt hele fire præsidentvalg. En af de største i amerikansk historie – Franklin D. Roosevelt

Denne udgave af POTUS handler om præsident nummer 32 i rækken – hvis ikke den største, så i hvert fald uden tvivl én af dem. Ham, der reddede USA ud af den dybe økonomiske depression, gennem en verdenskrig og i mere end et årti i spidsen for den største reformation af Amerika i nyere tid. Det er naturligvis Franklin Delano Roosevelt. 

Med i studiet i denne udsendelse har Anders Agner og Lars Græsborg Mathiasen Niels Bjerre-Poulsen, lektor ved center for amerikanske studier ved syddansk universitet, forfatter til adskillige bøger om USA og amerikansk politik og netop nu igang med et større researchprojekt om de amerikanske præsidenters eftermæle. Niels er for nylig vendt tilbage til Danmark efter et forskningsophold i New York, hvor han var tilknyttet Franklin Roosevelts præsidentbibliotek i Hyde Park i upstate New York.

Hør udsendelsen hos Heartbeats – eller lyt og abonner her:

Læs også

POTUS : George Washington

Kongressen

Hvem skal være Bidens running mate?

Mads Høeg-Mikkelsen

Brugerne har talt: Her er historiens største præsident

Kongressen

Lyttetid: De bedste podcasts fra os til dig

Kongressen

POTUS : Barack Obama

Kongressen

POTUS : George W. Bush

Kongressen