Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

POTUS

POTUS : Harry Truman

I denne udgave af POTUS ser Anders Agner og Lars Græsborg Mathiasen nærmere på præsidenten, der stod i spidsen for USA, da 2. verdenskrig sluttede og Den Kolde Krig begyndte. Manden, der gav ordren til at bruge atombomben; Harry S. Truman

Denne udgave af POTUS handler om manden, der efter få måneder som vicepræsident, overtog ledelsen af USA, da Franklin Roosevelt døde i april 1945. En opgave, som betød at han skulle styre USA gennem den vanskelige tid, hvor 2. verdenskrig sluttede og Den Kolde Krig begyndte.

Blot få måneder inde i embedet, gav Truman ordre til det, ingen anden amerikansk præsident har gjort siden, nemlig ordren om at bruge atombomben.

Anders og Lars har inviteret Mikkel Soelberg Christensen med som gæst i programmet. Mikkel er til daglig underviser på Butler University i Indiana, han er uddannet journalist, har en ph.d. med i rygsækken og så har han i næsten ti år boet i Trumans hjemstat, Missouri. Mikkel har desuden skrevet portrættet om Truman i bogen ‘PræsidentPortrætter’ og bidraget til bøgerne ‘JFK100’ og ‘Glimt Af Et Præsidentvalg’.

Hør udsendelsen her:
https://podimo.com/dk/shows/6ddc24d1-9ee1-4c0c-a555-13b8a5cbf0f4/episode/bdd639e1-1e2d-4b57-9a45-9354f6e10d0f

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen