Kongressen.com
Podcast Portrætter

POTUS : Harry Truman

I denne udgave af POTUS ser Anders Agner og Lars Græsborg Mathiasen nærmere på præsidenten, der stod i spidsen for USA, da 2. verdenskrig sluttede og Den Kolde Krig begyndte. Manden, der gav ordren til at bruge atombomben; Harry S. Truman

Denne udgave af POTUS handler om manden, der efter få måneder som vicepræsident, overtog ledelsen af USA, da Franklin Roosevelt døde i april 1945. En opgave, som betød at han skulle styre USA gennem den vanskelige tid, hvor 2. verdenskrig sluttede og Den Kolde Krig begyndte.

Blot få måneder inde i embedet, gav Truman ordre til det, ingen anden amerikansk præsident har gjort siden, nemlig ordren om at bruge atombomben.

Anders og Lars har inviteret Mikkel Soelberg Christensen med som gæst i programmet. Mikkel er til daglig underviser på Butler University i Indiana, han er uddannet journalist, har en ph.d. med i rygsækken og så har han i næsten ti år boet i Trumans hjemstat, Missouri. Mikkel har desuden skrevet portrættet om Truman i bogen ‘PræsidentPortrætter’ og bidraget til bøgerne ‘JFK100’ og ‘Glimt Af Et Præsidentvalg’.

Hør udsendelsen hos Heartbeats eller abonner på serien lige her:

Læs også

POTUS : John Adams

Kongressen

POTUS : George Washington

Kongressen

Hvem skal være Bidens running mate?

Mads Høeg-Mikkelsen

Brugerne har talt: Her er historiens største præsident

Kongressen

Lyttetid: De bedste podcasts fra os til dig

Kongressen

POTUS : Barack Obama

Kongressen