Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

POTUS

POTUS: James Madison

I denne udgave af POTUS ser Anders Agner og Lars Græsborg Mathiasen nærmere på USA’s fjerde præsident. Manden, var betroet rådgiver for både to af forgængerne inden han selv indtog embedet; James Madison.

Både George Washington og Thomas Jefferson havde ham som en af deres mest betroede rådgivere og sammen med sidstnævnte var han afgørende i tilblivelsen af den amerikanske forfatning. Anders Agner og Lars Græsborg Mathiasen ser i denne udgave af POTUS nærmere på James Madison.

Med til at tale om ham har Anders og Lars inviteret Derek Beach, professor i statskundskab ved Aarhus Universitet med speciale i amerikansk politik og historie.

Hør udsendelsen her:
https://podimo.com/dk/shows/6ddc24d1-9ee1-4c0c-a555-13b8a5cbf0f4/episode/8a490d25-0eed-4ca4-80ff-3c04895a910d

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen