Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Courtroom

2021 set med juridiske briller

2021 blev et definerende år rent juridisk i USA, hvor ikke mindst Højesteret var en del i vælten.

2021 blev et definerende år rent juridisk i USA, hvor ikke mindst Højesteret var en del i vælten.

Det første år i dette årti har været særdeles begivenhedsrigt. Bare i årets første måned fik USA ny regering, Capitol Hill blev stormet og Donald Trump blev endnu engang tiltalt i en rigsretssag.

Alt det er bare toppen af isbjerget kaldet 2021, men på trods af de mange begivenheder, kan året generelt ses, specielt med juridiske briller, som begyndelsen på en ny æra i amerikansk juridiske historie. Specielt tre områder har været bemærkelsesværdige: Præsidenten, Politiet og Præcedens fra Højes...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Written By

Emil Friis Lauszus er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og læste et semester på Ruprecht-Karls-Universität i Heidelberg, hvor han studerede amerikansk og tysk ret. Han har tidligere arbejdet på Den Amerikanske Ambassade i København og som advokatfuldmægtig for Kammeradvokaten. I dag er han bosat i Washington, D.C. Tilknyttet Kongressen.com som juridisk analytiker.

Læs også:

Politisk analyse

Den brutale anholdelsesvideo af Tyre Nichols har pustet nyt liv i debatten om politidrab i USA - og vidner måske også om et opbrud.

Premium

Ifølge Rasmus Søndergaard fra DIIS vil et fåtal af republikanere i Repræsentanternes Hus forsøge at begrænse USA's støtte til Ukraine.

Interview

Superliga-klubben Lyngby BK har solgt angriberen Emil Nielsen til californiske Orange County SC. Kongressen.com har taget en snak med danskeren om sit amerikanske eventyr.

Interview

Hemingway, McCullers, Steinbeck, O'Connor, Salinger, Strout? Mulighederne var mange, før bogaktuelle Jesper Wung-Sung landede på John Fante som sin yndlings amerikanske forfatter.

Copyright © 2021 Kongressen