Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Abort-spørgsmål igen afgørende for valgudfald

Retten til abort bliver et centralt tema i 2024 – valgene i Ohio, Virginia og Kentucky viser at det mobiliserer vælgere for Demokraterne

Hvis ikke det var fordi, det formentlig allerede stod der i forvejen, så ville de demokratiske partistrateger i dag skrive et ord med store bogstaver i deres notesbøger, nemlig ordet abort. For lige knap halvandet år efter Højesterets afgørelse om at tilbagerulle Roe v. Wade-afgørelsen og dermed gøre abort til et statsspørgsmål, har tendensen været tydelig. Hvert et valg, hvor Demokraterne er lykkedes med at få det til at handle om abort, har det givet pote.

Gårsdagens valg i flere delstate...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Han har tidligere boet, studeret og arbejdet i New York, Sydney, Amsterdam og senest Washington D.C., hvor han blandt andet skrev for RealClearPolitics. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet ‘JFK100’, ‘Modet Til Visioner’, ‘Glimt Af Amerika’, ‘KENNEDY – Historien Om USA’s Største Politiske Dynasti’ og seneste 'De Største Taler'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i vinteren 2024.

Læs også:

Courtroom

Etårigt vindue til at anlægge retssag i forældede sager om seksuelle overgreb var en stor success, men er nu lukket

Courtroom

Trump vandt første slag i Colorado og kan blive på stemmesedlen, men tabte måske en større kamp

Feature

En hel verden så med for 60 år siden, da tre-årige John F. Kennedy Jr. gjorde honnør for sin afdøde præsidentfars kiste.

Kultur

Filmen 'Priscilla' om Elvis' hustru høster lige nu bunker af anmelderroser - ikke mindst grundet Cailee Spaenys præstation i titelrollen.

Copyright © 2021 Kongressen