Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Abort-spørgsmål igen afgørende for valgudfald

Retten til abort bliver et centralt tema i 2024 – valgene i Ohio, Virginia og Kentucky viser at det mobiliserer vælgere for Demokraterne

Hvis ikke det var fordi, det formentlig allerede stod der i forvejen, så ville de demokratiske partistrateger i dag skrive et ord med store bogstaver i deres notesbøger, nemlig ordet abort. For lige knap halvandet år efter Højesterets afgørelse om at tilbagerulle Roe v. Wade-afgørelsen og dermed gøre abort til et statsspørgsmål, har tendensen været tydelig. Hvert et valg, hvor Demokraterne er lykkedes med at få det til at handle om abort, har det givet pote.

Gårsdagens valg i flere delstate...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Læs også:

Business

Mange vælgere er kritiske over for Joe Bidens håndtering af økonomien og spørgsmålet er, hvor meget præsidenten kan ændre dette før valget

Feature

I dag fejres Juneteenth i USA - en helligdag, som kun er få år gammel.

Interview

Krigen i Ukraine har betydet at NATO er vendt tilbage en velkendt rolle i form af kollektivt forsvar, lyder analysen fra bogaktuelle Sten Rynning.

Feature

Ganske få år efter den amerikanske uafhængighed, endte USA i 1812 i krig mod England.

Copyright © 2021 Kongressen