Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Abortstrid kan ændre amerikansk politik markant

En lækage fra Højesteret viser, at Roe v. Wade i sin nuværende form snart er en saga blot. Spørgsmålet er, hvad det betyder politisk?

En lækage fra Højesteret viser, at Roe v. Wade i sin nuværende form snart er en saga blot. Spørgsmålet er, hvad det betyder politisk?

Det har ligget i kortene gennem længere tid og her på Kongressen.com har vores dygtige jurist, Emil Lauszus, i flere analyser skrevet, hvordan Roe v. Wade snart er en saga blot i USA. Natten til tirsdag dansk tid kom så en lækage fra Højesteret, som viser at fem ud af de ni dommere er klar til at give den afgørelse, som siden 1973 har sikret kvinder ret til abort uanset hvor i USA de bor, dødsstødet. Og nej, det er fortsat ikke den endelige afgørelse, men at hr. Lauszus har ret i sine analyser ...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Han har tidligere boet, studeret og arbejdet i New York, Sydney, Amsterdam og senest Washington D.C., hvor han blandt andet skrev for RealClearPolitics. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet ‘JFK100’, ‘Modet Til Visioner’, ‘Glimt Af Amerika’, ‘KENNEDY – Historien Om USA’s Største Politiske Dynasti’ og seneste 'De Største Taler'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i vinteren 2024.

Læs også:

Courtroom

Trump har flere gange nu næsten tilstået kriminelle handlinger i sine TV optrædener

Courtroom

Politiet fandt ved en ransagning af senatorens hjem 3,5 million kroner i kontanter og flere guldbarrer.

Politisk analyse

Der er intet at vinde for Trump ved at deltage i tv-debatter mod de øvrige republikanske kandidater - derfor bliver han væk nok en...

Clintonland

Hør syvende afsnit af Clintonland om det mangeårige slagsmål mellem præsidenten og Republikanerne her.

Copyright © 2021 Kongressen