Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Business

Amerikanerne bliver stadig gladere for fagforeninger

En gang var fagforeninger et fy-ord i USA. Men det ser nu ud til at ændre sig.

En gang var fagforeninger et fy-ord i USA. Men det ser nu ud til at ændre sig.

I sidste uge besluttede et flertal af Amazons lagermedarbejde i New York at organisere sig i en fagforening. Beslutningen er et stort nederlag for Amazon, men den indikerer også et begyndende skift i forholdet mellem arbejdsgiver og arbejdstager i USA.

Det amerikanske arbejdsmarked har de seneste par år oplevet store ændringer. Naturligvis har Covid19-pandemien haft en betydning, men der er også sket en mere lokal og individuel ændring i arbejdstagermentaliteten i USA.

Ikke nok med at Bid...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Written By

Emil Friis Lauszus er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og læste et semester på Ruprecht-Karls-Universität i Heidelberg, hvor han studerede amerikansk og tysk ret. Han har tidligere arbejdet på Den Amerikanske Ambassade i København og som advokatfuldmægtig for Kammeradvokaten. I dag er han bosat i Washington, D.C. Tilknyttet Kongressen.com som juridisk analytiker.

Læs også:

Politisk analyse

Med Dianne Feinsteins død er en institution i Senatet gået bort - og nu er spørgsmålet, hvem der bliver hendes efterfølger.

Courtroom

Kevin McCarthy har sat gang i forberedelserne til en rigsretssag mod Biden for at tilfredsstille den yderste højrefløj i partiet

Politisk analyse

Flere republikanske kandidater langede i nattens debat ud efter Trump i håbet om han vil deltage i kommende debatter. Det sker dog næppe.

Clintonland

Hør ottende og sidste afsnit af Clintonland om Bill og Hillary Clinton her.

Copyright © 2021 Kongressen