Connect with us

Hvad søger du?

Kongressen.comKongressen.com

Business

Amerikanerne bliver stadig gladere for fagforeninger

En gang var fagforeninger et fy-ord i USA. Men det ser nu ud til at ændre sig.

I sidste uge besluttede et flertal af Amazons lagermedarbejde i New York at organisere sig i en fagforening. Beslutningen er et stort nederlag for Amazon, men den indikerer også et begyndende skift i forholdet mellem arbejdsgiver og arbejdstager i USA.

Det amerikanske arbejdsmarked har de seneste par år oplevet store ændringer. Naturligvis har Covid19-pandemien haft en betydning, men der er også sket en mere lokal og individuel ændring i arbejdstagermentaliteten i USA.

Ikke nok med at Bid...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Skrevet af

Emil Friis Lauszus er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og læste et semester på Ruprecht-Karls-Universität i Heidelberg, hvor han studerede amerikansk og tysk ret. Han har tidligere arbejdet på Den Amerikanske Ambassade i København og som advokatfuldmægtig for Kammeradvokaten. I dag er han bosat i Washington, D.C. Tilknyttet Kongressen.com som juridisk analytiker.

Læs også:

Business

Det amerikanske boligmarked er udfordret og almindelige mennesker har sværere end tidligere ved at få råd til et sted at bo, fortæller Nykredits Frederik...

Business

Forsker fra SDU vurderer, at de høje benzinpriser kan hjælpe republikanerne med at vinde flertallet tilbage i Kongressen ved midtvejsvalget.

Business

De amerikanske forbrugere ser pessimistisk på fremtiden, som følge af inflationen, lyder analysen fra Mikael Milhøj fra Danske Bank.

Podcast

Hør POTUS om USA's 10. præsident, John Tyler, her.

Copyright © 2021 Kongressen