Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Business

Amerikanerne bliver stadig gladere for fagforeninger

En gang var fagforeninger et fy-ord i USA. Men det ser nu ud til at ændre sig.

En gang var fagforeninger et fy-ord i USA. Men det ser nu ud til at ændre sig.

I sidste uge besluttede et flertal af Amazons lagermedarbejde i New York at organisere sig i en fagforening. Beslutningen er et stort nederlag for Amazon, men den indikerer også et begyndende skift i forholdet mellem arbejdsgiver og arbejdstager i USA.

Det amerikanske arbejdsmarked har de seneste par år oplevet store ændringer. Naturligvis har Covid19-pandemien haft en betydning, men der er også sket en mere lokal og individuel ændring i arbejdstagermentaliteten i USA.

Ikke nok med at Bid...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Written By

Emil Friis Lauszus er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og læste et semester på Ruprecht-Karls-Universität i Heidelberg, hvor han studerede amerikansk og tysk ret. Han har tidligere arbejdet på Den Amerikanske Ambassade i København og som advokatfuldmægtig for Kammeradvokaten. I dag er han bosat i Washington, D.C. Tilknyttet Kongressen.com som juridisk analytiker.

Læs også:

Politisk analyse

Den brutale anholdelsesvideo af Tyre Nichols har pustet nyt liv i debatten om politidrab i USA - og vidner måske også om et opbrud.

Premium

Ifølge Rasmus Søndergaard fra DIIS vil et fåtal af republikanere i Repræsentanternes Hus forsøge at begrænse USA's støtte til Ukraine.

Interview

Superliga-klubben Lyngby BK har solgt angriberen Emil Nielsen til californiske Orange County SC. Kongressen.com har taget en snak med danskeren om sit amerikanske eventyr.

Interview

Hemingway, McCullers, Steinbeck, O'Connor, Salinger, Strout? Mulighederne var mange, før bogaktuelle Jesper Wung-Sung landede på John Fante som sin yndlings amerikanske forfatter.

Copyright © 2021 Kongressen