Kongressen.com
Feature Premium

Amerikanske medier: Her er Rufus Giffords nye job

Den tidligere amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, har, ifølge amerikanske medier, fået nyt job. Efter flere måneders gætterier om, hvad hans næste job efter Biden-kampagnen ville være, er forlydenderne nu, at hans fremtid ligger i det amerikanske udenrigsministerium.

Gætterierne har været mange, antagelserne ligeså. Men nu skulle den være god nok. Den tidligere amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, har fået nyt job. Og nej, det bliver ikke til et gensyn med danskerne som ambassadør, ligesom det heller ikke bliver som ambassadør i et andet land.

Rufus Gifford skal ifølge amerikanske medier være det, der hedder protocol chief i det amerikanske udenrigsministerium. Det vil sige, at Gifford efter en veloverstået ansættelse som vicekampagnechef for Joe Biden, nu vender tilbage til de udenrigspolitiske og diplomatiske cirkler, om end det bliver med State Department i Washington D.C. som base.

Selv har Gifford ikke selv bekræftet ansættelsen endnu, men ifølge det velansete amerikanske medie Axios, der har bragt historien og som har talt med kilder tæt på processen, er det Bidens plan at takke Gifford for hans arbejde og støtte i 2020-valgkampen ved at give ham jobbet som protocol chief.

Et job, der gør at Gifford igen kommer til at have sin gang på de bonede diplomatiske gulve. I det nye job vil den tidligere ambassadør således have en del med andre nyværende ambassadører at gøre, både hjemme i USA og globalt, da han ofte vil være en del af det hold, der rejser med den kommende præsident Biden på rejser til udlandet.

Det er et stort job, den 46-årige Rufus Gifford har landet. Og et job, der efter alt at dømme betyder, at Washington D.C. igen bliver en del af den tidligere ambassadørs hverdag. Tidligere har Gifford ellers gjort det klart, at han ikke havde planer om at vende tilbage til byen, hvor han tidligere havde boet, og at han og gemalen Stephen var glade for at være tilbage i hjemstaten Massachusetts, hvor resten af Giffords familie stadig bor.

Efter tiden som ambassadør i Danmark sluttede i januar 2017, ved Gifford hjem til Massachusetts, hvor han i 2018 forsøgte at blive valgt til Repræsentanternes Hus. Det glippede imidlertid i begyndelsen af 2020 meddelte Gifford at han støttede Joe Bidens præsidentkandidatur. Et kandidatur, der på det tidspunkt var i store vanskeligheder, og hvor det kneb gevaldigt med fundraising. Et område, som Gifford mestrer, så da han formelt fik titel af vicekampagnechef var en del af porteføljen at have ansvaret for fundraising. En opgave, Gifford løftede lige så effektivt som da han som finance director for Obama i 2012 var med til at skaffe mere end 1 milliard Dollar i kampagnemidler.

Hvis du vil se eller gense de år, hvor Rufus Gifford med succes var ambassadør her i Danmark, kan du fortsat se dokumentarserien ‘Jeg Er Ambassadøren Fra Amerika’ på DRTV. En dokumentarserie, som siden blev solgt til amerikansk Netflix, og som Lasse Charley Pedersen her fra Kongressen.com i sin tid var med til at lave.

https://www.dr.dk/drtv/se/jeg-er-ambassadoeren_47420

Du kan desuden se det interview, som chefredaktør Anders Agner lavede med Rufus Gifford i Massachusetts i forbindelse med hans 2018-valgkamp her:

Kongressen.com arbejder på at få et interview med Rufus Gifford om hans kommende job.

Allerede medlem? Log ind her. Har du ingen adgangskode, så klik på "glemt/mangler din adgangskode?" nedenfor:

Læs også

Dagen, hvor Washington blev Bidens

Kongressen

Schumer ny flertalsleder: Flittig og med forbindelserne i orden

Simon Fjordvang Brenøe-Jensen

Welcome Mr. President

Mads Høeg-Mikkelsen

Trumps sidste benådninger

Emil Friis Lauszus

Fra sammenbrud til sammenhold: Bidens inspirationskilder til indsættelsestalen

Mark Herron

Bidens indsættelse skiller sig ud på mange måder, men symbolikken er stort set den samme

Mads Oddershede