Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Perspektiv

Amerikanske stemmer: En soldat siger fra

Inden han blev senator, præsidentkandidat, udenrigsminister og klimaambassadør talte John Kerry som soldat og krigsmodstander i Washington D.C.

Inden han blev senator, præsidentkandidat, udenrigsminister og klimaambassadør talte John Kerry som soldat og krigsmodstander i Washington D.C.

Der kommer mange ubehagelige beretninger fra slagmarkerne i Ukraine i disse dage, ikke mindst om de russiske soldaters brutale behandling af lokalbefolkningen. Lignende historier om amerikanske soldater nåede også hjem til folks stuer under krigen i Vietnam. I samtidens USA blev der dog taget en debat om konsekvenserne af krigen for både Vietnameserne og soldaterne selv. Et af de stærkeste vidnesbyrd i denne debat blev leveret af den senere politiker, John Kerry, i en tale til Kongressen i 1971...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Written By

Mark Herron er ph.d. fra Københavns Universitet med speciale i amerikansk politisk retorik. Han var blandt bidragyderne til 'Den Amerikanske Drøm' og er tilknyttet Kongressen.com som retorisk analytiker. Mobil:61 30 19 27 Mail: mark.herron@gmail.com

Læs også:

Politisk analyse

Den brutale anholdelsesvideo af Tyre Nichols har pustet nyt liv i debatten om politidrab i USA - og vidner måske også om et opbrud.

Premium

Ifølge Rasmus Søndergaard fra DIIS vil et fåtal af republikanere i Repræsentanternes Hus forsøge at begrænse USA's støtte til Ukraine.

Interview

Superliga-klubben Lyngby BK har solgt angriberen Emil Nielsen til californiske Orange County SC. Kongressen.com har taget en snak med danskeren om sit amerikanske eventyr.

Interview

Hemingway, McCullers, Steinbeck, O'Connor, Salinger, Strout? Mulighederne var mange, før bogaktuelle Jesper Wung-Sung landede på John Fante som sin yndlings amerikanske forfatter.

Copyright © 2021 Kongressen