Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Feature

Amerikanske Stemmer: Kampen for kvinders ret til at stemme

Carrie Chapman Catt var en af de centrale personer i arbejdet for stemmeret til kvinder i USA – ikke mindst gennem store taler.

Gennem flere perioder som leder for kvindesagen i USA leverede NAWSA-præsident Carrie Chapman Catt ord, der var med til at sikre retten til at stemme for kvinder i USA.

Med Nikki Haley som Republikansk kandidat til præsidentembedet kan valget i 2024 måske ende som et opgør mellem kvindelige kandidater fra begge de to store partier og rykke USA meget tættere på at indsætte landets første kvindelige præsident. Vejen har været lang hertil, og i første omgang handlede det bare om at opnå stemmer...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Written By

Mark Herron er ph.d. fra Københavns Universitet med speciale i amerikansk politisk retorik. Han var blandt bidragyderne til 'Den Amerikanske Drøm' og er tilknyttet Kongressen.com som retorisk analytiker. Mobil:61 30 19 27 Mail: mark.herron@gmail.com

Læs også:

Interview

Biden-administrationen har godkendt et olieprojekt i Alaska. Dét har givet massiv kritisk, især på de sociale medier.

Interview

Kongressen.com har mødt den amerikanske journalist Lee Fang til en snak om særinteressepenges invasion af amerikansk politik.

Premium

Kongressen.com ser tilbage på Irak-krigen, der i dag for 20 år siden officielt blev igangsat af George W. Bush.

Interview

Jonas Eriksson er netop udkommet med sin anmelderroste debutroman. Inspirationskilderne til sit spirende forfatterskab skal blandt andet findes i den amerikanske sci fi-litteratur.

Copyright © 2021 Kongressen