Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Business

Biden gambler indenrigspolitisk med importstop af russisk olie og gas

Bidens importstop af russisk olie og gas er ikke uden indenrigspolitiske risici. For hverdagen i USA bliver dyrere og hvad siger vælgerne til det?

Det er en gammel kendt sandhed at amerikanerne stemmer med tegnebogen. Har de råd til at købe mad? Betale deres regninger? Tanke deres bil? Og betale for deres børns uddannelser? Hvis ja, så ser tilværelse noget enklere ud for en siddende amerikansk præsident end hvis det modsatte. Så meget desto mere bemærkelsesværdig er den melding, præsident Biden nu er kommet med om at USA lukker for al indkøb af russisk olie og gas som følge af Putins invasion af Ukraine. Ikke fordi amerikanerne er uenig...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Han har tidligere boet, studeret og arbejdet i New York, Sydney, Amsterdam og senest Washington D.C., hvor han blandt andet skrev for RealClearPolitics. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet ‘JFK100’, ‘Modet Til Visioner’, ‘Glimt Af Amerika’, ‘KENNEDY – Historien Om USA’s Største Politiske Dynasti’ og seneste 'De Største Taler'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i vinteren 2024.

Læs også:

Politisk analyse

Den tidligere guvernør i South Carolina, Nikki Haley, er på vej til at lancere sit 2024-kandidatur - men kan hun gå hele vejen?

Obamaland

Hør ottende og sidste afsnit af Obamaland om satiren og de nye medieveje her.

Interview

'Retfærdighed for Emmett Till' giver en ny generation indblik i en af USA's mest forfærdelige mord, mener amerikansk forsker.

Politisk analyse

Den brutale anholdelsesvideo af Tyre Nichols har pustet nyt liv i debatten om politidrab i USA - og vidner måske også om et opbrud.

Copyright © 2021 Kongressen