Connect with us

Hvad søger du?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Biden vil reducere studiegæld for over 43 millioner amerikanere

Studiegæld, personlige konkurser og skæv social fordeling af studerende på de amerikanske universiteter er baggrunden for en ny plan lanceret i denne uge af præsident Joe Biden

Helt konkret er der er tale om eftergivelse af studiegæld på 10.000 dollar når låntagere, tjener mindre end 125.000 dollar om året, eller 250.000 dollar for par, der indgiver skat sammen. Folk, der tidligere har modtaget støtte på grund af lav indkomst, kan dog få eftergivet gæld for op til 20.000 dollar. Det ventes at gælde omkring seks millioner.

Når planen "Student Loan Debt Plan” er underskrevet af præsidenten, er det samtidig en eksekvering af et valgløfte fra valgkampen tilbage i 2020....

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Christian Damgaard Qvist læser statskundskab ved Københavns Universitet. Han har boet i USA i flere år, hvor han læste Political Science med tilvalgsstudier i American History på et tennisstipendie ved Montana State University. Tilknyttet Kongressen.com som indenrigsskribent og redaktionsmedarbejder.

Læs også:

Litteratur

Svaret faldet prompte når man spørger manden bag Svikmøllen, Søren Anker Madsen, om amerikansk litteratur; intet slår Blade Runner.

Interview

Midtvejsvalget blev aldrig til nogen bølge for Republikanerne. Ifølge en professor hører det fænomen også fortiden til grundet graden af polarisering i USA.

Kultur

Det holdt til tider hårdt, men ikke desto mindre er USA klar til sekstendelsfinalerne i VM efter sejr over ærkerivalen Iran.

Kultur

Lars Ulrich og resten af Metallica er klar med ny single, nyt album og ny turne - som bringer bandet en tur forbi København.

Copyright © 2021 Kongressen