Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Bidens tale stærkest når det handlede om Ukraine

Bidens første State Of The Union-tale viste splittelsen i USA – og viste samtidig at håndteringen af Ukraine-krisen er der, Biden står stærkest.

Bidens første State Of The Union-tale viste splittelsen i USA - og viste samtidig at håndteringen af Ukraine-krisen er der, Biden står stærkest.

I nat dansk tid holdt Joe Biden sin første State Of The Union-tale som amerikansk præsident. I sig selv en historisk begivenhed og en tale, som Biden havde store planer med. For hvis Biden kunne udstråle styrke i forbindelse med Ukraine-krisen og samtidig lykkes med at sælge sig selv og de ting, der er sket under hans ledelse det forgangne år, ja, så ville Biden kunne køre hjem til Det Hvide Hus som en glad mand.

Kunne han så det? Nej, ikke helt. Men delvist.

Jeg har hørt Joe Biden tale ...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Han har tidligere boet, studeret og arbejdet i New York, Sydney, Amsterdam og senest Washington D.C., hvor han blandt andet skrev for RealClearPolitics. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet ‘JFK100’, ‘Modet Til Visioner’, ‘Glimt Af Amerika’, ‘KENNEDY – Historien Om USA’s Største Politiske Dynasti’ og seneste 'De Største Taler'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i vinteren 2024.

Læs også:

Interview

Ifølge Jonas Parello-Plesner er det ikke uden symbolsk betydning, at Mette Frederiksen besøger Det Hvide Hus på Grundlovsdag.

Podcast

Hør Reaganland om Reagans eftermæle og hvordan Det Republikanske Parti blev The Party Of Reagan her.

Feature

På mandag besøger Mette Frederiksen Joe Biden i Det Hvide Hus. Kongressen.com giver dig her et overblik over statsministerbesøgene gennem tiden.

Interview

Vi er blinde over for vores egen samtid og det er et problem i den aktuelle situation med krigen i Ukraine, vurderer Samuel Rachlin.

Copyright © 2021 Kongressen