Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Blev unge vælgere Bidens tipping point?

Tidligere i foråret, var analysen helt klar for Biden og hans kampagne. De gik målrettet efter de 18-29 årige og denne gruppe af vælgere kan meget vel være blevet afgørende for sejren. Det viser en undersøgelse foretaget af Tufts University. Her er kongressens opsamling på, hvad lykkedes. Instagram er en del af svaret. 

I North Carolina, blev de 18-29-årige vælgere mobiliseret i langt højere grad end det var tilfældet i 2016, hvilket potentielt kan tilskrives corona og en lidt mindre travl hverdag, men ikke mindst det faktum, at der var 740.000 nye vælgere i gruppen 18-29 årige. Analysen fra Tufts University identificerede stemmerne blandt unge i North Carolina til at være det næstmest indflydelsesrige ungdomsvalg i præsidentvalget, blandt andet, fordi denne gruppe udgør 17% af North Carolinas befolkning. Yngre vælgere har samtidig et ”stort ideologisk gap” til fortiden: Mens NC blev rødt i 2012 og 2016, favoriserede unge NC-vælgere den demokratiske kandidat hver gang med henholdsvis 35 og 20 procentpoint.

En opgørelse fra Tufts University viste således, at 10% flere unge stemte ved dette års præsidentvalg sammenlignet med i 2016. Unge vælgere foretrak tidligere vicepræsident Joe Biden frem for præsident Donald Trump i 32 af de 39 stater, og som data hidtil har rapporteret, i de fleste tilfælde med stærke, tocifrede margener.

  • Pennsylvania: Youth made up 14% of the vote and supported Biden by +23
  • Michigan: Youth made up 15% of the vote and supported Biden by +29
  • North Carolina: Youth made up 16% of the vote and supported Biden by +16
  • Georgia: Youth made up 21% of the vote and supported Biden by +15
  • Arizona: Youth made up 17% of the vote and supported Biden by +28

Appel til de unge

Som tidligere beskrevet, startede Biden dagen for den første præsidentvalgkamp med en Instagram samtale med rapperen Cardi B, der med sine 78 millioner følgere ikke er et helt uvæsentlig valg for Biden. Samtalen drejede sig om, hvad følgerne af hendes profil bekymrede sig om, som børneinstitutioner, kvinders muligheder og BLM – og med et enkelt kommunikativt greb, formede Biden og hans kampagne et effektivt bagtæppe til debatten, der ganske givet var med til at påvirke, hvordan han blev opfattet i selve debatten blandt hendes følgere. 

Også fodboldstjernen Megan Rapinoe har deltaget på Instagram Live med Biden, hvor han gentog sin plan om at gøre to-årig community college gratis og foreslog, at en Covid-19-stimuluspakke skulle annullere mindst 10.000 dollars af studielånsgælden for frontlinjearbejdere under pandemien.

“… folk er klar nu. Jeg tror, de er klar, som de ikke var for to, tre, fem år siden, og jeg synes, Bernie og Elizabeth og andre fortjener stor ære for det,” sagde Biden i slutningen af april sammen med Megan Rapinoe. Selvom hun ”blot” har 2,2 millioner følgere, er hun et stort idol blandt unge og i LGBTQ-samfundet. 

Det er blot et par af de eksempler på målrettet politisk og strategisk kommunikation fra Bidens kampagne og det er blot online. Underneden lå desuden et engagement og aktiveringsspor, der blev annonceret i maj. Under navnet League 46 blev tre grupper lanceret: Studerende for Biden, Young Professionals for Biden og Unge valgte embedsmænd for Biden. Det vil blive ledet af Symone Sanders, en seniorrådgiver for kampagnen. 

Datadrevet og målrettet succes

Der er ikke noget nyt i at danne målgrupper, men tilgangen til grupper i samfundet er blevet langt mere datadrevet, og tiltaget kom da også på baggrund af, en CNN-analyse som viste, at Biden så ud til at klare sig ringere blandt unge vælgere end den demokratiske nominerede Hillary Clinton i 2016. Det viste sig ikke at være tilfældet.

Trods den manglende anerkendelse af valgets resultat af den siddende præsident, så talte de unge vælgere i år deres tydelige sprog. Ved hjælp af en effektiv kampagnestrategi formåede Joe Biden at gøre de unge til en afgørende brik i hans valgsejr.

Camilla Sebelius Winther har en kandidatgrad i Kommunikation fra Roskilde Universitet med speciale i formidling af samfundsproblematikker, samt en BA. fra CBS i engelsk og international erhvervskommunikation. Har arbejdet for John Kerry, Senator (MA) og tidl. Secretary of State ifm. med præsidentkampagnen (2003-04) og var bosat i Boston, MA. Tilknyttet Kongressen.com som indenrigs- og kampagneskribent. Mobil: +45 29 93 44 56 Mail: camillasebelius@gmail.com

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen