Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Feature

Bobby Kennedy og meningsløsheden af vold

Dagen efter Martin Luther Kings død, den 5. april 1968, holdt Robert F. Kennedy en tale, som den dag i dag står som en af de stærkeste, der til dato er holdt i amerikansk politik. Talens budskab var enkelt, men rigtigt: Vold er meningsløst.

Egentlig var det meningen, at Bobby Kennedy skulle have holdt en anden tale end den, han endte med at holde den 5. april i Cleveland tilbage i 1968. Talen, han havde holdt aftenen i forvejen i Indianapolis var også en anden end den klassiske kampagnetale...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen