Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Brugerne har talt: Her er historiens største præsident

I løbet af påsken gav Anders Agner, Philip Christian Ulrich og Lars Græsborg Mathiasen deres bud på nogle af de mest indflydelsesrige og vigtigste præsidenter i den amerikanske historie inde på Kongressens Facebook-side.

Slutteligt gav vi ordet til brugerne med en afstemning om det samme: hvem er den mest indflydelsesrige og største præsident i den amerikanske historie?

Valget stod mellem George Washington, Abraham Lincoln, Theodore Roosevelt, Franklin D. Roosevelt, Harry S. Truman, John F. Kennedy, Ronald Reagan, George H. W. Bush, Bill Clinton og Barack Obama.

Det blev et tæt løb, men med 28,9 procent af stemmerne var Franklin D. Roosevelt den, der fik flest stemmer af alle.
Næstflest fik Abraham Lincoln (21,5), efterfulgt af Ronald Reagan (14,5) og George Washington (12,3). Jumbopladsen gik til Bill Clinton med 0,1 procent af stemmerne.

Hør præsidenternes historie i vores podcastserie POTUS lige her:
https://www.kongressen.com/potus-podcast-til-hele-paasken/

Eller læs bogen “Præsidenter – fra Washington til Trump”:
https://www.kongressen.com/ny-bog-praesidenter-fra-washing…/

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen