Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Feature

Cleveland koger

I dag starter det republikanske partikonvent i Cleveland, Ohio. Sikkerheden i byen er massiv og er med til at minde om, hvor splittet og ophedet, valgkampen anno 2016 er

CLEVELAND, OHIO: Måske er det et varsel. Måske er det bare en tilfældighed. Det er nok mest det sidste. Men det lynede og tordnede i Cleveland natten til mandag. Dagen, hvor det republikanske partikonvent formelt set begynder. En begivenhed, der er omgivet af massiv sikkerhed og som viser, hvor splittet både det republikanske parti og det amerikanske samfund generelt er.

Jeg gik en tur rundt i centrum af Cleveland søndag eftermiddag. Rundt om i gaderne har sælgere taget opstilling med alskens merchandise, lige fra t-shirts, badgets og hatte. Budskaberne: ’Make America Great Again’, i tæt kamp med ’Hillary for Prison’.

Det er ikke svært at finde passionerede Trump-tilhængere i Cleveland. De står rundt omkring på pladser og gadehjørner med papskilte og bannere, der hylder Trump. Eller kritiserer Hillary.

Inde på mediegaden nær konventarena i det centrale Cleveland, kan man eksempelvis høre en ældre hvid mand fra Florida fortælle historien om, hvordan Obama og Hillary er nogle slyngler og at Trump vil være langt bedre for USA end de enten er eller vil være. ’Hillary for Prison’ står der på hans ene skilt, mens budskabet på det andet lyder ’Trump vs. Tramp’.
’That is the message for the entire election,’ erklærer han med tilfredshed og determination i stemmen.

Det er tydeligt at mærke, at uviljen imod Hillary Clinton er en central drivkraft hos mange af Trump-tilhængerne. The Donalds budskab om at ’Crooked Hillary’ er en løgner og en bedrager, er blandt de pointer, der flittigst nævnes, når talen falder den demokratiske modstander til Trump.

Men lige så let det er at finde folk, der støtter Trump i Cleveland, lige så let er det at finde folk, der ikke gør det. Og som lader deres utilfredshed med byggematadoren komme til udtryk på flere måder. Enten i form af demonstrationer eller i form af mere stilfærdige markeringer, som eksempelvis at opfordre til kærlighed og forsoning i form af knus til alle forbipasserende, der måtte ønske det.

Kontrasterne er til at få øje på. Og af samme grund er der også mange, der frygter at det kan føre til sammenstød mellem Trumps tilhængere og modstandere. Af samme grund er sikkerheden i Cleveland massiv. Politi fra hele landet er kaldt til midtvesten. Jeg talte med et par betjente, der var fløjet ind fra Californien som backup, og i det hele taget præger ordensmagten i den grad bybilledet i Cleveland. Nøjagtig som vejafspærringer, hegn og sneplove, der holder på tværs for at forhindre indkørsel i centrum gør det.

For det er langt fra alle her i Cleveland, eller i Amerika i det hele taget, som deler Trump-tilhængernes overbevisning om, at The Donald vil gøre Amerika ’great again’. Tværtimod.

I dag åbnes dørene så formelt set til det republikanske partikonvent anno 2016. Et konvent, hvor flere centrale skikkelser i partiet, herunder præsident Bush gange to, Mitt Romney og John McCain, glimrer i deres fravær. Og hvor talerlisten må siges at være noget anderledes end ved mange andre konventer. Således er både wrestlere og casinoejere blandt talerne i de kommende dage.

Talen, som flest her i Cleveland ser frem til at høre i dag, er Melania Trumps. Under hele valgkampen har den tidligere model stået ved sin mands side, men det har været småt med udtalelserne, så derfor er fru Trumps tale en, der ses frem til med en hvis portion spænding her i Ohio denne mandag i midtvesten.

De kommende dage venter taler fra blandt andet formanden for Repræsentanternes Hus, Paul Ryan, Trumps vicepræsidentkandidat, Mike Pence, inden The Donald selv går på scenen torsdag, hvor konventet slutter.
Trump-showet er med andre ord kommet til Cleveland.
Hvordan det kommer til at forløbe, kan du læse meget mere om her på Kongressen.com de kommende dage.

Kongressen.com dækker det republikanske konvent direkte fra Cleveland. Du kan i de kommende dage læse meget mere her på Kongressen.com og på vores Facebook-side, hvor Anders Agner Pedersen, Agnete Wismer og Johan Wizan løbende opdaterer fra begivenhederne i Ohio.

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen