Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Business

USA og Europa i juridisk strid om ostenavn

Må man opkalde en ost, produceret i USA, efter et sted i Europa? Ja, lyder svaret i USA – nej, siger Europa.

Må man opkalde en ost, produceret i USA, efter et sted i Europa? Ja, lyder svaret i USA - nej, siger Europa.

I USA har man længe kunne købe Gruyère ost, som aldrig har set en alpetop. Europæiske ostemagere har siden 2015 forsøgt at få beskyttet betegnelsen Gruyère. Seneste har Den Føderale Domstol i USA besluttet, at betegnelsen Gruyère ikke er beskyttet og kan bruges af alle osteproducenter.

Franske og schweizske ostemagere led et stort nederlag i midt december sidste år, da en føderal dommer i Virginia konkluderede at Gruyère ikke en beskyttet geografisk betegnelse, men derimod en generisk ost. S...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Written By

Emil Friis Lauszus er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og læste et semester på Ruprecht-Karls-Universität i Heidelberg, hvor han studerede amerikansk og tysk ret. Han har tidligere arbejdet på Den Amerikanske Ambassade i København og som advokatfuldmægtig for Kammeradvokaten. I dag er han bosat i Washington, D.C. Tilknyttet Kongressen.com som juridisk analytiker.

Læs også:

Interview

Superliga-klubben Lyngby BK har solgt angriberen Emil Nielsen til californiske Orange County SC. Kongressen.com har taget en snak med danskeren om sit amerikanske eventyr.

Interview

Hemingway, McCullers, Steinbeck, O'Connor, Salinger, Strout? Mulighederne var mange, før bogaktuelle Jesper Wung-Sung landede på John Fante som sin yndlings amerikanske forfatter.

Obamaland

Hør syvende afsnit af Obamaland om økonomien og ledigheden her.

Premium

Joe Biden skal have ny stabschef, som efter alt at dømme bliver Jeff Zients. Mød manden, der kommer til at følge den amerikanske præsident...

Copyright © 2021 Kongressen