Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Feature

Cubakrisen – Kennedys skæbnestund

60 år efter Cubakrisen hyldes JFK fortsat for sin håndtering af konflikten. I de senere år er fremstillingen blevet noget mere nuanceret.

Har man sagt John F. Kennedy, har man også sagt Cubakrisen. For de 13 dage i oktober 1962, hvor verden var på randen af atomkrig, bliver her 60 år senere fortsat fremhævet som JFK's helt store sejr og præsidentielle svendestykke. Og der er da også al mulig god grund til at sende en venlig tanke til den afdøde amerikanske præsident i de her dage. For sandheden her 60 år efter Cubakrisen, at havde det ikke været for JFK, ja, så er det langt fra usandsynligt at stormagtskonflikten mellem USA og So...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Læs også:

Podcast

Anders Agner, Camilla Sebelius og Ruben Sindahl analyserer ugens aktuelle begivenheder. Lyt med her.

Feature

Ny lov i Louisiana gør det til et lovkrav, at fremvise De Ti Bud i klasselokaler.

Politisk analyse

Det spidser til i svingstaterne, hvor både Biden og Trump lige nu kæmper for at få det afgørende forspring i målingerne.

Business

Mange vælgere er kritiske over for Joe Bidens håndtering af økonomien og spørgsmålet er, hvor meget præsidenten kan ændre dette før valget

Copyright © 2021 Kongressen