Connect with us

Hvad søger du?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Dagen, der ikke må glemmes

Et år er gået siden stormløbet på Capitol Hill – men ændrede 6. januar noget eller er USA lige så splittet som før?

(foto: Jacob Frellesvig, Kongressen.com)

Det er få gange i løbet af et liv at man oplever dage, som brænder sig fast på nethinden og aldrig går væk. Dage, hvor man helt nøjagtig kan huske hvor man var, hvem man var sammen med og hvad man tænkte og følte. Dage, hvor hele verdens fokus er rettet mod lige netop denne begivenhed og hvor alle forholder sig til den. Før den 6. januar 2021 havde jeg kun prøvet det en gang før, nemlig den 11. september 2001, hvor terrorangrebene i New York og Washington D.C. kostede tusindvis af mennesker liv...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Har tidligere boet, studeret og arbejdet i New York, Sydney, Amsterdam og senest Washington D.C., hvor han blandt andet skrev for RealClearPolitics. Var den ene del af duoen bag showet 'The Speeches Of President Kennedy', som senere blev til dokumentarfilmen 'The Danish JFK Guys'. Forfatter til bøgerne 'Kennedybrødrene', 'Da Spin Erobrede Danmark', 'Kennedys Største Taler - Fred Til Alle Tider', 'Fem År Med Obama - Forandring Vi Kunne Tro På?', 'Det Konservative Kollaps', 'Glimt Af Amerika', 'FN - Vores Sidste, Bedste Håb', 'PræsidentPortrætter', 'Glimt Af Et Præsidentvalg', 'JFK100', 'Modet Til Visioner', 'Krigen På Capitol Hill' og senest 'Obama - Håbets Præsident'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i efteråret 2021.

Læs også:

Podcast

Hør POTUS om USA's femte præsident, James Monroe, her.

Kampen Om Amerika

Hvordan er første år med Biden som præsident gået? Og hvordan tegner det kommende sig? Lyt med her.

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Politisk analyse

Joe Biden har omsider sat navn på, hvem han ønsker som USA's næste ambassadør. En udnævnelse, der er store forventninger til her i landet.

Copyright © 2021 Kongressen