Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Dagen, der ikke må glemmes

Et år er gået siden stormløbet på Capitol Hill – men ændrede 6. januar noget eller er USA lige så splittet som før?

Et år er gået siden stormløbet på Capitol Hill - men ændrede 6. januar noget eller er USA lige så splittet som før?

Det er få gange i løbet af et liv at man oplever dage, som brænder sig fast på nethinden og aldrig går væk. Dage, hvor man helt nøjagtig kan huske hvor man var, hvem man var sammen med og hvad man tænkte og følte. Dage, hvor hele verdens fokus er rettet mod lige netop denne begivenhed og hvor alle forholder sig til den. Før den 6. januar 2021 havde jeg kun prøvet det en gang før, nemlig den 11. september 2001, hvor terrorangrebene i New York og Washington D.C. kostede tusindvis af mennesker liv...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Han har tidligere boet, studeret og arbejdet i New York, Sydney, Amsterdam og senest Washington D.C., hvor han blandt andet skrev for RealClearPolitics. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet ‘JFK100’, ‘Modet Til Visioner’, ‘Glimt Af Amerika’, ‘KENNEDY – Historien Om USA’s Største Politiske Dynasti’ og seneste 'De Største Taler'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i vinteren 2024.

Læs også:

Interview

Hemingway, McCullers, Steinbeck, O'Connor, Salinger, Strout? Mulighederne var mange, før bogaktuelle Jesper Wung-Sung landede på John Fante som sin yndlings amerikanske forfatter.

Obamaland

Hør syvende afsnit af Obamaland om økonomien og ledigheden her.

Premium

Joe Biden skal have ny stabschef, som efter alt at dømme bliver Jeff Zients. Mød manden, der kommer til at følge den amerikanske præsident...

Politisk analyse

Han er kun lige blevet taget i ed som Marylands første sorte guvernør, men hos Demokraterne drømmes der allerede stort om Wes Moores fremtid.

Copyright © 2021 Kongressen