Kongressen.com
Interview Premium

Dansk Silicon succes

På bare fem år er Netlify gået fra lancering til C-runde investering. Open source og diversitet er nogle af ingredienserne i deres succes, og et mantra er, at vil man være ambitiøs, skal man starte der, hvor niveauet er højest. For Netlifys to danske stiftere betød det at starte ud i programmørernes hovedstad, San Francisco. 

De er en af Danmarks nok største, men også mindst omtalte successer. Ikke at folk ikke ved, hvem de er. Folk ved hvem Netlify er. Men hjemme i Danmark, hvor Christan Bach og Mathias Biilmann er født, er Netfliy ikke et navn, man støder på særligt ofte, selvom mange besøger en Netlify hjemmeside oftere, end de ved. 

Netlify er et globalt distribueret udviklingssystem, der automatiserer hvordan statiske websites bygges. Det er hurtigere, billigere og mere sikkert end den måde, hjemmesider de seneste 20 år er blevet programmeret på. PayPayl, Unilever, Facebook og Google anvender Netlify og i 2020 rejste Netlify en C-investering på 360 millioner kroner, hvilket bragte dem op på 660 millioner kroner investeret siden de lancerede i marts 2015. 

“Tidligt, da det endnu blot var Christian og mig talte vi med en europæisk angel investor. Han rådede os til at starte hjemme og skalere ud. Vi havde en sans om, at det nok var rigtigt for mange, men vil man virkelig være ambitiøs så skal man starte der, hvor niveauet er højest. Så du er fra dag et tvunget til at matche det niveau og gå efter den model,” siger Mathias Biilmann. 

Gik direkte til målgruppen

Før de to tidligere gymnasievenner stiftede Netlify i San Francisco, arbejdede Mathias Biilman som programmør og stiftede egen virksomhed i Spanien, og Christian Bach stiftede Capsize Productions, Danmarks første hybridbureau, som han solgte i 2011. 

I 2014 flyttede de begge til San Francisco for at starte Netlify. Mathias havde arbejdet på prototypen i en årrække, nu skulle deres nye arkitektur Jamstack revolutionere arbejdet for udviklerne. Og udviklerne, de elskede det, så i 2016 landede Netfliy deres seedinvestering på 16 millioner kroner.

Den næste milesten for Netlify var som taget ud af showet Silicon Valley. Normalt når man fundraiser, skal man finde sin historie; man har en liste over, hvem man vil tale med, man skal have introer, der skal laves excel-ark galore og man sætter gerne to måneder af til processen. Alt det havde Christian og Mathias gjort, men de havde ikke forudset interessen. 

“På 48 timer havde vi term sheets fra seks af de mest prominente VCs i verden. Vi mødtes med dem, og ordet spredes hurtigere på Sand Hill Road, end man er klar over. Har man én samtale, så ringer de andre. Det accelererede processen. På én mandag havde vi fem møder,” siger Christian Bach og tilføjer:

“Samme uge havde vi ansat nye medarbejdere, og besluttet at flyve dem ind i netop den uge hvor vores verden imploderede i term sheets og møder og kald. Vi mødte dem ikke før fredag. Men så havde vi en kæmpe fest, efter vi underskrev med vores investor. Det taler vi stadig om i dag.”

Virksomhedskultur kopierer miljø

800.000 udviklere bruger i dag Netlifys software. Christian og Mathias er stadig de eneste danskere i Netlify. Det var altid meningen at virksomheden skulle være globalt distribueret, open source og have et diverst team. Netlify har nu 100 ansatte fra hele verden mod 38 for blot et års tid siden. 

“I denne verden arbejder man distribueret, fordi man har folk som kan bidrage mange steder fra. Det er vigtigt at bygge en kultur, som kan det. Det knytter os tættere til hele økosystemet. Den anden del er, at vi fra starten kunne se, at det er den generation af virksomheder, der er i stand til at hyre de bedste udviklere og medarbejdere, og det sikrer diversitet. Vi er meget bedre til at problemløse fra flere vinkler,” siger Mathias Biilmann. 

Allerede medlem? Log ind her. Har du ingen adgangskode, så klik på "glemt/mangler din adgangskode?" nedenfor:

Læs også

Dagen, hvor Washington blev Bidens

Kongressen

Schumer ny flertalsleder: Flittig og med forbindelserne i orden

Simon Fjordvang Brenøe-Jensen

Welcome Mr. President

Mads Høeg-Mikkelsen

Trumps sidste benådninger

Emil Friis Lauszus

Fra sammenbrud til sammenhold: Bidens inspirationskilder til indsættelsestalen

Mark Herron

Bidens indsættelse skiller sig ud på mange måder, men symbolikken er stort set den samme

Mads Oddershede