Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Courtroom

Den juridisk kamp om SoMe-censur er først lige begyndt i USA

Må man blokere SoMe-brugeres ytringer på grund af deres holdninger? Det juridiske slagsmål om dette er for alvor i gang i de amerikanske retssale.

Må man blokere SoMe-brugeres ytringer på grund af deres holdninger? Det juridiske slagsmål om dette er for alvor i gang i de amerikanske retssale.

I sidste uge besluttede Højesteret i en 5-4 afgørelse midlertidigt at blokere en lov fra Texas, der gør det ulovligt for sociale medieplatforme, så som Facebook og Twitter, at fjerne og blokere brugere på grund af deres ytringer og holdninger. Den midlertidige afgørelse gælder indtil appeldomstolen i det femte retsdistrikt har taget endelig stilling til alle aspekter af loven.

Et flertal på fem ud af ni højesteretsdommere besluttede i sidste uge at blokere den texanske lov H.B 20, der forbyd...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Written By

Emil Friis Lauszus er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og læste et semester på Ruprecht-Karls-Universität i Heidelberg, hvor han studerede amerikansk og tysk ret. Han har tidligere arbejdet på Den Amerikanske Ambassade i København og som advokatfuldmægtig for Kammeradvokaten. I dag er han bosat i Washington, D.C. Tilknyttet Kongressen.com som juridisk analytiker.

Læs også:

Podcast

Snart er ventetiden forbi - efter sommerferien har den nye sæson af 'POTUS' premiere og denne gang er det med Richard Nixon i fokus.

Courtroom

En ny skat indført af Trump, der har givet milliarder i statskassen, blev ikke fundet i strid med forfatningen

Feature

Den 21. juni 1964 blev tre borgerrettighedsforkæmpere dræbt i Mississippi - sagen var med til at sætte øget fokus på racisme i sydstaterne

Feature

Det californiske punkrockband The Offspring lagde i denne uge vejen forbi København til et koncert fyldt med gamle klassikere og nostalgi

Copyright © 2021 Kongressen