Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Courtroom

Den juridisk kamp om SoMe-censur er først lige begyndt i USA

Må man blokere SoMe-brugeres ytringer på grund af deres holdninger? Det juridiske slagsmål om dette er for alvor i gang i de amerikanske retssale.

Må man blokere SoMe-brugeres ytringer på grund af deres holdninger? Det juridiske slagsmål om dette er for alvor i gang i de amerikanske retssale.

I sidste uge besluttede Højesteret i en 5-4 afgørelse midlertidigt at blokere en lov fra Texas, der gør det ulovligt for sociale medieplatforme, så som Facebook og Twitter, at fjerne og blokere brugere på grund af deres ytringer og holdninger. Den midlertidige afgørelse gælder indtil appeldomstolen i det femte retsdistrikt har taget endelig stilling til alle aspekter af loven.

Et flertal på fem ud af ni højesteretsdommere besluttede i sidste uge at blokere den texanske lov H.B 20, der forbyd...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Written By

Emil Friis Lauszus er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og læste et semester på Ruprecht-Karls-Universität i Heidelberg, hvor han studerede amerikansk og tysk ret. Han har tidligere arbejdet på Den Amerikanske Ambassade i København og som advokatfuldmægtig for Kammeradvokaten. I dag er han bosat i Washington, D.C. Tilknyttet Kongressen.com som juridisk analytiker.

Læs også:

Interview

Hemingway, McCullers, Steinbeck, O'Connor, Salinger, Strout? Mulighederne var mange, før bogaktuelle Jesper Wung-Sung landede på John Fante som sin yndlings amerikanske forfatter.

Obamaland

Hør syvende afsnit af Obamaland om økonomien og ledigheden her.

Premium

Joe Biden skal have ny stabschef, som efter alt at dømme bliver Jeff Zients. Mød manden, der kommer til at følge den amerikanske præsident...

Politisk analyse

Han er kun lige blevet taget i ed som Marylands første sorte guvernør, men hos Demokraterne drømmes der allerede stort om Wes Moores fremtid.

Copyright © 2021 Kongressen