Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Courtroom

Den juridisk kamp om SoMe-censur er først lige begyndt i USA

Må man blokere SoMe-brugeres ytringer på grund af deres holdninger? Det juridiske slagsmål om dette er for alvor i gang i de amerikanske retssale.

Må man blokere SoMe-brugeres ytringer på grund af deres holdninger? Det juridiske slagsmål om dette er for alvor i gang i de amerikanske retssale.

I sidste uge besluttede Højesteret i en 5-4 afgørelse midlertidigt at blokere en lov fra Texas, der gør det ulovligt for sociale medieplatforme, så som Facebook og Twitter, at fjerne og blokere brugere på grund af deres ytringer og holdninger. Den midlertidige afgørelse gælder indtil appeldomstolen i det femte retsdistrikt har taget endelig stilling til alle aspekter af loven.

Et flertal på fem ud af ni højesteretsdommere besluttede i sidste uge at blokere den texanske lov H.B 20, der forbyd...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Written By

Emil Friis Lauszus er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og læste et semester på Ruprecht-Karls-Universität i Heidelberg, hvor han studerede amerikansk og tysk ret. Han har tidligere arbejdet på Den Amerikanske Ambassade i København og som advokatfuldmægtig for Kammeradvokaten. I dag er han bosat i Washington, D.C. Tilknyttet Kongressen.com som juridisk analytiker.

Læs også:

Interview

Ifølge Jonas Parello-Plesner er det ikke uden symbolsk betydning, at Mette Frederiksen besøger Det Hvide Hus på Grundlovsdag.

Podcast

Hør Reaganland om Reagans eftermæle og hvordan Det Republikanske Parti blev The Party Of Reagan her.

Feature

På mandag besøger Mette Frederiksen Joe Biden i Det Hvide Hus. Kongressen.com giver dig her et overblik over statsministerbesøgene gennem tiden.

Interview

Vi er blinde over for vores egen samtid og det er et problem i den aktuelle situation med krigen i Ukraine, vurderer Samuel Rachlin.

Copyright © 2021 Kongressen