Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Feature

Den største tale i amerikansk historie

272 ord var alt, hvad Abraham Lincoln skulle bruge for at holde den største tale i amerikansk historie – Gettysburgtalen.

272 ord var alt, hvad Abraham Lincoln skulle bruge for at holde den største tale i amerikansk historie - Gettysburgtalen.

Egentlig ligner det bare et græsset bakkeområde i enhver anden amerikansk provinsby. Og hvis ikke det var for det sorte skilt med de gyldne bogstaver nær parkeringspladsen, ville mange sikkert ikke tænke at lige netop her blev den største tale i amerikansk historie holdt.

Ikke desto mindre er det faktisk tilfældet. Omgivet af nordstatssoldater talte præsident Abraham Lincoln på dette sted den 19. november 1863. På et enkelt stykke papir havde den karismatiske præsident skrevet ganske få hun...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Læs også:

Podcast

Anders Agner, Camilla Sebelius og Ruben Sindahl analyserer ugens aktuelle begivenheder. Lyt med her.

Feature

Ny lov i Louisiana gør det til et lovkrav, at fremvise De Ti Bud i klasselokaler.

Politisk analyse

Det spidser til i svingstaterne, hvor både Biden og Trump lige nu kæmper for at få det afgørende forspring i målingerne.

Business

Mange vælgere er kritiske over for Joe Bidens håndtering af økonomien og spørgsmålet er, hvor meget præsidenten kan ændre dette før valget

Copyright © 2021 Kongressen