Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Feature

Den største tale i amerikansk historie

272 ord var alt, hvad Abraham Lincoln skulle bruge for at holde den største tale i amerikansk historie – Gettysburgtalen.

272 ord var alt, hvad Abraham Lincoln skulle bruge for at holde den største tale i amerikansk historie - Gettysburgtalen.

Egentlig ligner det bare et græsset bakkeområde i enhver anden amerikansk provinsby. Og hvis ikke det var for det sorte skilt med de gyldne bogstaver nær parkeringspladsen, ville mange sikkert ikke tænke at lige netop her blev den største tale i amerikansk historie holdt.

Ikke desto mindre er det faktisk tilfældet. Omgivet af nordstatssoldater talte præsident Abraham Lincoln på dette sted den 19. november 1863. På et enkelt stykke papir havde den karismatiske præsident skrevet ganske få hun...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Han har tidligere boet, studeret og arbejdet i New York, Sydney, Amsterdam og senest Washington D.C., hvor han blandt andet skrev for RealClearPolitics. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet ‘JFK100’, ‘Modet Til Visioner’, ‘Glimt Af Amerika’, ‘KENNEDY – Historien Om USA’s Største Politiske Dynasti’ og seneste 'De Største Taler'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i vinteren 2024.

Læs også:

Politisk analyse

Joe Biden gjorde intet for at tæmme kritikken om hans høje alder, da han havde Mette Frederiksen på besøg - tværtimod.

Politisk analyse

Det blev et noget længere møde i Det Hvide Hus end forventet for Mette Frederiksen - hvilket kun forstærker NATO-spekulationerne.

Feature

Kongressen.com var med, da Joe Biden mandag havde besøg af Mette Frederiksen.

Interview

Ifølge Jonas Parello-Plesner er det ikke uden symbolsk betydning, at Mette Frederiksen besøger Det Hvide Hus på Grundlovsdag.

Copyright © 2021 Kongressen