Connect with us

Hvad søger du?

Kongressen.comKongressen.com

Courtroom

Det er gratis at tale, men løgne betaler du for

Hvor langt rækker ytringsfriheden i USA? Løgne omkring et af de værste masseskyderier i USAs historie for nu konsekvenser.

I starten af august led radiovært og konspirationsteoretiker Alex Jones et stort nederlag, da et nævneting i Texas besluttede, at han skal betale næsten 350 millioner kroner i erstatning til forældrene, Niel Heslin og Scarlett Lewis, hvis barn blev dræbt for knap ti år siden i et skoleskyderi. Erstatningssummen bliver sandsynligvis sat ned, men ikke desto mindre kan dommen være et signal, om at konspirationsteoretiker ikke lige så frit kan lyve om virkeligheden. 

Sagen har sin tragi...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Skrevet af

Emil Friis Lauszus er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og læste et semester på Ruprecht-Karls-Universität i Heidelberg, hvor han studerede amerikansk og tysk ret. Han har tidligere arbejdet på Den Amerikanske Ambassade i København og som advokatfuldmægtig for Kammeradvokaten. I dag er han bosat i Washington, D.C. Tilknyttet Kongressen.com som juridisk analytiker.

Læs også:

Litteratur

Svaret faldet prompte når man spørger manden bag Svikmøllen, Søren Anker Madsen, om amerikansk litteratur; intet slår Blade Runner.

Interview

Midtvejsvalget blev aldrig til nogen bølge for Republikanerne. Ifølge en professor hører det fænomen også fortiden til grundet graden af polarisering i USA.

Kultur

Det holdt til tider hårdt, men ikke desto mindre er USA klar til sekstendelsfinalerne i VM efter sejr over ærkerivalen Iran.

Kultur

Lars Ulrich og resten af Metallica er klar med ny single, nyt album og ny turne - som bringer bandet en tur forbi København.

Copyright © 2021 Kongressen