Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Courtroom

Efter abortafgørelse: Hvad nu, Højesteret?

Hvad kan vi vente os fra Højesteret i den kommende tid i kølvandet på abortafgørelsen?

Hvad kan vi vente os fra Højesteret i den kommende tid i kølvandet på abortafgørelsen?

Fredag omstødte Højesteret Roe v. Wade i sagen Dobbs v. Jackson Women’s Health, og fjernede dermed den forfatningssikrede ret til abort et i USA, og selvom et afgørelsesudkast allerede var blevet lækket, var det alligevel et stort følelsesmæssigt chok for mange amerikanere fredag morgen da dommen bliver afsagt.

Nogle gange kan en femte og afgørende stemme holde en afgørelse tilbage, indtil resten af flertallet har accepteret fundamentale ændringer i det første udkast. Det meste af afgørelsen...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Written By

Emil Friis Lauszus er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og læste et semester på Ruprecht-Karls-Universität i Heidelberg, hvor han studerede amerikansk og tysk ret. Han har tidligere arbejdet på Den Amerikanske Ambassade i København og som advokatfuldmægtig for Kammeradvokaten. I dag er han bosat i Washington, D.C. Tilknyttet Kongressen.com som juridisk analytiker.

Læs også:

Premium

Ifølge Rasmus Søndergaard fra DIIS vil et fåtal af republikanere i Repræsentanternes Hus forsøge at begrænse USA's støtte til Ukraine.

Interview

Superliga-klubben Lyngby BK har solgt angriberen Emil Nielsen til californiske Orange County SC. Kongressen.com har taget en snak med danskeren om sit amerikanske eventyr.

Interview

Hemingway, McCullers, Steinbeck, O'Connor, Salinger, Strout? Mulighederne var mange, før bogaktuelle Jesper Wung-Sung landede på John Fante som sin yndlings amerikanske forfatter.

Obamaland

Hør syvende afsnit af Obamaland om økonomien og ledigheden her.

Copyright © 2021 Kongressen