Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Courtroom

Efter abortafgørelse: Hvad nu, Højesteret?

Hvad kan vi vente os fra Højesteret i den kommende tid i kølvandet på abortafgørelsen?

Hvad kan vi vente os fra Højesteret i den kommende tid i kølvandet på abortafgørelsen?

Fredag omstødte Højesteret Roe v. Wade i sagen Dobbs v. Jackson Women’s Health, og fjernede dermed den forfatningssikrede ret til abort et i USA, og selvom et afgørelsesudkast allerede var blevet lækket, var det alligevel et stort følelsesmæssigt chok for mange amerikanere fredag morgen da dommen bliver afsagt.

Nogle gange kan en femte og afgørende stemme holde en afgørelse tilbage, indtil resten af flertallet har accepteret fundamentale ændringer i det første udkast. Det meste af afgørelsen...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Written By

Emil Friis Lauszus er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og læste et semester på Ruprecht-Karls-Universität i Heidelberg, hvor han studerede amerikansk og tysk ret. Han har tidligere arbejdet på Den Amerikanske Ambassade i København og som advokatfuldmægtig for Kammeradvokaten. I dag er han bosat i Washington, D.C. Tilknyttet Kongressen.com som juridisk analytiker.

Læs også:

Interview

Ifølge Jonas Parello-Plesner er det ikke uden symbolsk betydning, at Mette Frederiksen besøger Det Hvide Hus på Grundlovsdag.

Podcast

Hør Reaganland om Reagans eftermæle og hvordan Det Republikanske Parti blev The Party Of Reagan her.

Feature

På mandag besøger Mette Frederiksen Joe Biden i Det Hvide Hus. Kongressen.com giver dig her et overblik over statsministerbesøgene gennem tiden.

Interview

Vi er blinde over for vores egen samtid og det er et problem i den aktuelle situation med krigen i Ukraine, vurderer Samuel Rachlin.

Copyright © 2021 Kongressen