Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Courtroom

Efter abortlækage – hvad gør Højesteret nu?

Højesteretslækagen vedrørende den kommende abortafgørelse har sat sindene i kog i USA. Spørgsmålet er, hvad der nu sker i Højesteret?

Højesteretslækagen vedrørende den kommende abortafgørelse har sat sindene i kog i USA. Spørgsmålet er, hvad der nu sker i Højesteret?

Mandag aften i USA blev et udkast til en afgørelsen i højesteretssagen Dobbs v. Jackson Women’s Health Organization lækket til pressen. Det er i sig selv “breaking news”, da et egentligt afgørelsesudkast aldrig er blevet lækket før, men for at gøre ondt værre for Højesteret handlede udkastet om dette års største sag, der potentielt kan omstøde Roe v. Wade og fjerne næsten 50 års retspraksis og retten til fri abort i USA.

Udkastet er vedrørende sagen Dobbs v. Jackson Women’s Health Organizati...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Written By

Emil Friis Lauszus er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og læste et semester på Ruprecht-Karls-Universität i Heidelberg, hvor han studerede amerikansk og tysk ret. Han har tidligere arbejdet på Den Amerikanske Ambassade i København og som advokatfuldmægtig for Kammeradvokaten. I dag er han bosat i Washington, D.C. Tilknyttet Kongressen.com som juridisk analytiker.

Læs også:

Interview

Ifølge Jonas Parello-Plesner er det ikke uden symbolsk betydning, at Mette Frederiksen besøger Det Hvide Hus på Grundlovsdag.

Podcast

Hør Reaganland om Reagans eftermæle og hvordan Det Republikanske Parti blev The Party Of Reagan her.

Feature

På mandag besøger Mette Frederiksen Joe Biden i Det Hvide Hus. Kongressen.com giver dig her et overblik over statsministerbesøgene gennem tiden.

Interview

Vi er blinde over for vores egen samtid og det er et problem i den aktuelle situation med krigen i Ukraine, vurderer Samuel Rachlin.

Copyright © 2021 Kongressen