Connect with us

Hvad søger du?

Kongressen.comKongressen.com

Courtroom

Efter abortlækage – hvad gør Højesteret nu?

Højesteretslækagen vedrørende den kommende abortafgørelse har sat sindene i kog i USA. Spørgsmålet er, hvad der nu sker i Højesteret?

Mandag aften i USA blev et udkast til en afgørelsen i højesteretssagen Dobbs v. Jackson Women’s Health Organization lækket til pressen. Det er i sig selv “breaking news”, da et egentligt afgørelsesudkast aldrig er blevet lækket før, men for at gøre ondt værre for Højesteret handlede udkastet om dette års største sag, der potentielt kan omstøde Roe v. Wade og fjerne næsten 50 års retspraksis og retten til fri abort i USA.

Udkastet er vedrørende sagen Dobbs v. Jackson Women’s Health Organizati...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Skrevet af

Emil Friis Lauszus er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og læste et semester på Ruprecht-Karls-Universität i Heidelberg, hvor han studerede amerikansk og tysk ret. Han har tidligere arbejdet på Den Amerikanske Ambassade i København og som advokatfuldmægtig for Kammeradvokaten. I dag er han bosat i Washington, D.C. Tilknyttet Kongressen.com som juridisk analytiker.

Læs også:

Business

Det amerikanske boligmarked er udfordret og almindelige mennesker har sværere end tidligere ved at få råd til et sted at bo, fortæller Nykredits Frederik...

Business

Forsker fra SDU vurderer, at de høje benzinpriser kan hjælpe republikanerne med at vinde flertallet tilbage i Kongressen ved midtvejsvalget.

Business

De amerikanske forbrugere ser pessimistisk på fremtiden, som følge af inflationen, lyder analysen fra Mikael Milhøj fra Danske Bank.

Podcast

Hør POTUS om USA's 10. præsident, John Tyler, her.

Copyright © 2021 Kongressen