Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Courtroom

Efter abortlækage – hvad gør Højesteret nu?

Højesteretslækagen vedrørende den kommende abortafgørelse har sat sindene i kog i USA. Spørgsmålet er, hvad der nu sker i Højesteret?

Højesteretslækagen vedrørende den kommende abortafgørelse har sat sindene i kog i USA. Spørgsmålet er, hvad der nu sker i Højesteret?

Mandag aften i USA blev et udkast til en afgørelsen i højesteretssagen Dobbs v. Jackson Women’s Health Organization lækket til pressen. Det er i sig selv “breaking news”, da et egentligt afgørelsesudkast aldrig er blevet lækket før, men for at gøre ondt værre for Højesteret handlede udkastet om dette års største sag, der potentielt kan omstøde Roe v. Wade og fjerne næsten 50 års retspraksis og retten til fri abort i USA.

Udkastet er vedrørende sagen Dobbs v. Jackson Women’s Health Organizati...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Written By

Emil Friis Lauszus er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og læste et semester på Ruprecht-Karls-Universität i Heidelberg, hvor han studerede amerikansk og tysk ret. Han har tidligere arbejdet på Den Amerikanske Ambassade i København og som advokatfuldmægtig for Kammeradvokaten. I dag er han bosat i Washington, D.C. Tilknyttet Kongressen.com som juridisk analytiker.

Læs også:

Courtroom

Sagen, der kan sende Hunter Biden i fængsel, er en stor politisk hovedpine for Joe Biden

Kultur

Det lignede en almindelig dag, men Mark Chapmans ugerning gjorde, at den 8. december altid vil være dagen, hvor John Lennon blev dræbt.

Politisk analyse

Den detroniserede Kevin McCarthy forlader amerikansk politik efter et år, hvor livsdrømmen endte som et mareridt

Politisk analyse

Et par timers politisk skænderi i Alabama ændrer ikke på at Trump har kurs mod nomineringen og at Haley er førsteudfordreren

Copyright © 2021 Kongressen