Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Kultur

Ejerslev hylder Ted Sorensen den 24. maj

Chefredaktør Anders Agner holder hovedtalen ved fejringen af Kennedys taleskriver, Ted Sorensen, på Mors. Alle er velkomne.

20 år efter han selv besøgte Mors, fejrer Ejerslev Kirke nu John F. Kennedys berømte taleskriver, Ted Sorensen, og hans stærke bånd til Danmark. Det sker ved et større arrangement i kirken onsdag den 24. maj fra kl. 16.

Ted Sorensen var gennem hele livet stolt af sit danske ophav. Han glemte aldrig at han var barnebarn af danske udvandrere fra Mors og besøgte selv Ejerslev tilbage i 2003, syv år før hans død.

Selv om Ted Sorensen desværre ikke længere er iblandt os, vil hans familie være repræsenteret på fornemmeste vis ved arrangementet. Det er nemlig lykkedes meningsrådet at få Sorensens enke, Gillian, til at deltage i arrangementet. Hun var gift med Ted Sorensen i over 40 år frem til hans død i 2010 og en stor personlighed. Det er første gang hun besøger Mors og fru Sorensen glæder sig til at kunne se det sted, som havde en særlig plads i hendes afdøde mands hjerte og hvor hans forfædres verden gik fra.

Gillian Sorensen er imidlertid ikke det eneste store navn, det er lykkedes meningsrådet i Ejerslev at få til at lægge vejen forbi Mors denne majdag. Borgmesteren i Morsø Kommune, Hans Ejner Bertelsen (V) vil være blandt æresgæsterne, nøjagtig som chefredaktør her på Kongressen.com, Anders Agner, vil deltage. Sidstnævnte vil som en del af arrangementet holde et oplæg om Ted Sorensen og glæder sig til at være med til at fejre den berømte taleskrivers liv, virke og tilknytning til Mors.
”Jeg havde fornøjelsen at interviewe Ted Sorensen tilbage i sommeren 2010, få måneder før han døde. Og det var tydeligt, hvor meget hans danske ophav betød for ham. Både hans familie og venner har siden hen fortalt mig at han konsekvent svarede ’Nebraska and Denmark’ når folk spurgte, hvor han var fra. Derfor blev jeg også glad da jeg hørte at meningsrådet i Ejerslev på denne måde gerne ville fejre Ted Sorensen og jeg glæder mig meget til at være en del af det,” siger Anders Agner.

Arrangementet i Ejerslev Kirke er gratis for alle at deltage i og pladserne fordeles efter først til mølle-princippet. Yderligere information om arrangementet kan findes på Ejerslev Kirkes hjemmeside:

https://nordmors-pastorat.dk/index.php/historie-gallerier/ejerslev-kirke/ted-sorensen/

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Læs også:

Podcast

Anders Agner, Camilla Sebelius og Ruben Sindahl analyserer ugens aktuelle begivenheder. Lyt med her.

Feature

Ny lov i Louisiana gør det til et lovkrav, at fremvise De Ti Bud i klasselokaler.

Politisk analyse

Det spidser til i svingstaterne, hvor både Biden og Trump lige nu kæmper for at få det afgørende forspring i målingerne.

Business

Mange vælgere er kritiske over for Joe Bidens håndtering af økonomien og spørgsmålet er, hvor meget præsidenten kan ændre dette før valget

Copyright © 2021 Kongressen