Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Feature

En bog, en podcast og en halv film om Pearl Harbor

I dag er det 80 år siden japanerne bombede Pearl Harbor. Her er tips til, hvad du skal læse, høre og se om angrebet.

I dag er det 80 år siden japanerne bombede Pearl Harbor. Her er tips til, hvad du skal læse, høre og se om angrebet.

I dag er det nøjagtig 80 år siden japanerne bombede den amerikanske flåde i Pearl Harbor på Hawaii. Angrebet kostede tusindvis af menneskeliv og gav anledning til at den amerikanske præsident, Franklin Roosevelt, anmodede Kongressen om at erklære Japan krig. Begivenhederne den 7. december 1941 blev af FDR omtalt om 'a day of infamy' og angrebet på Pearl Harbor blev startskuddet til USA's deltagelse i 2. verdenskrig.

Kongressen.com giver dig her anbefalinger til en bog, en podcast og en halv...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Han har tidligere boet, studeret og arbejdet i New York, Sydney, Amsterdam og senest Washington D.C., hvor han blandt andet skrev for RealClearPolitics. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet ‘JFK100’, ‘Modet Til Visioner’, ‘Glimt Af Amerika’, ‘KENNEDY – Historien Om USA’s Største Politiske Dynasti’ og seneste 'De Største Taler'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i vinteren 2024.

Læs også:

Politisk analyse

Den tidligere guvernør i South Carolina, Nikki Haley, er på vej til at lancere sit 2024-kandidatur - men kan hun gå hele vejen?

Obamaland

Hør ottende og sidste afsnit af Obamaland om satiren og de nye medieveje her.

Interview

'Retfærdighed for Emmett Till' giver en ny generation indblik i en af USA's mest forfærdelige mord, mener amerikansk forsker.

Politisk analyse

Den brutale anholdelsesvideo af Tyre Nichols har pustet nyt liv i debatten om politidrab i USA - og vidner måske også om et opbrud.

Copyright © 2021 Kongressen