Connect with us

Hvad søger du?

Kongressen.comKongressen.com

Kultur

En film, en bog og en podcastserie for at mindes Kennedy

På denne dag i 1963 blev præsident Kennedy skudt og dræbt i Dallas. Kongressen.com giver dig her tre anbefalinger for at mindes JFK.

Fredag den 22. november 1963 skulle have været en dag som så mange andre i USA. Men kl. 12.30 lokal tid i Dallas, Texas ændrede tre skud ikke bare dagen, men amerikansk historie for altid. For to af de tre skud, som Lee Harvey Oswald affyrede fra skolebogslageret på Dealey Plaza ramte den amerikanske præsident og en halv time senere, blev John Fitzgerald Kennedy erklæret død på Parkland hospitalet ikke langt derfra.

Skulle du denne novemberdag, 59 år efter mordet, have lyst til at fordybe d...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Skrevet af

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Læs også:

Litteratur

Svaret faldet prompte når man spørger manden bag Svikmøllen, Søren Anker Madsen, om amerikansk litteratur; intet slår Blade Runner.

Interview

Midtvejsvalget blev aldrig til nogen bølge for Republikanerne. Ifølge en professor hører det fænomen også fortiden til grundet graden af polarisering i USA.

Kultur

Det holdt til tider hårdt, men ikke desto mindre er USA klar til sekstendelsfinalerne i VM efter sejr over ærkerivalen Iran.

Kultur

Lars Ulrich og resten af Metallica er klar med ny single, nyt album og ny turne - som bringer bandet en tur forbi København.

Copyright © 2021 Kongressen