Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

En legende er død: Kobe Bryant

NBA-stjernen, Oscar-vinderen og ikonet, Kobe Bryant, er omkommet i et helikopterstyrt i Californien. Han blev 41 år.

I helikopteren, som forulykkede i Calabasas, skulle også en af Kobe Bryants døtre have været ombord – 13-årige Gianna “Gigi” Maria Bryant.

Kobe Bryant efterlader sig en kone og tre døtre.

Kobe Bryant fik sin NBA-debut i 1996 for Los Angeles Lakers, hvor han spillede hele sin 20 år lange karriere. I løbet af sin basketball-karriere vandt “The Black Mamba” blandt andet to olympiske guldmedaljer, fem NBA-mesterskaber, blev valgt som All-Star 18 gange og fik en enkelt MVP-titel.

Bryant var en gudsbenådet “scorer” i basketball, og han var selvfølgelig også på listen over de mest scorende spillere nogensinde. Faktisk kun overgået af få spillere – blandt andet Lebron James, som overtog Bryants plads som nummer tre på listen lørdag aften. Det gratulerede den nu afdøde NBA-legende med et tweet:

Kobe Bryant blev født i i Philadelphia, og var søn af den tidligere NBA-spiller Joe Bryant, og han blev hurtigt en “berygtet” basketball-spiller.
Allerede i high school var han kendt i næsten hele USA, og han tog springet ligesom den nuværende NBA-stjerne LeBron James, direkte fra high school til NBA. Her blev han drafted til Charlotte Hornets inden de tradede ham videre til Los Angeles Lakers, hvor han altså spillede hele sin karriere.

Udover Bryants åbenlyse talent på banen, så havde NBA-legenden også succes uden for banen. Her vandt han blandt andet en Oscar for den animerede kort-film “Dear basketball”.

“Dear Basketball” var baseret på et digt Bryant skrev i 2015, da han overvejede at trække sig tilbage fra sporten.
Bryant fortalte senere til showet “The Undefeated”, at filmen var en bekræftelse af, at “han kunne gøre mere end bare drible og afslutte”.

Kobe havde en af de største karriere i nyere tids NBA-historie, og blev naturligt frontfiguren for “Showtime Lakers”, inden han stoppede sin karriere i 2016. Efter to årtier hos Lakers blev legenden notorisk kendt for hans fantastiske og utrættelige arbejdsmoral og ekstreme vinderinstinkt, hvor konkurrence-minded han var, men mest af alt, hvor højt han elskede spillet.

“The Black Mamba” var mere end bare en basketball spiller. Bryant viste via blandt andet gennem sit spil, sin kort-film og utallige interviews, hvor langt en person kan nå med passion og hårdt arbejde. Verden har den 26. januar 2020 i sandhed mistet en legende, som var meget mere end spiller på banen; han var et kæmpe ikon, en ambassadør for sporten og et menneske, der brændte for det han gjorde.

Hvil i fred Kobe Bryant.

Anders Daugbjerg studerer på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) i Aarhus, hvor han skriver bachelor om det mulige opgør med den traditionelle idrætskultur i Danmark. Tilknyttet Kongressen.com som sportsskribent med fokus på NBA. Tlf. 27 51 80 03 
 Mail: Andersdaugbjerg@hotmail.com

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen