Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Er MLK’s eftermæle stadig fejlfrit eller snarere på retur?

På årsdagen for Martin Luther Kings mord, tager Kongressen.com temperaturen på præstens indtil videre pletfrie omdømme; men er der nye tider på vej?

På årsdagen for Martin Luther Kings mord, tager Kongressen.com temperaturen på præstens indtil videre pletfrie omdømme; men er der nye tider på vej?

USA er et land, hvor selvopfattelse, nationens store fortællinger og patriotiske minder fylder meget. Helte ikoniseres fra George Washington til Abraham Lincoln, og en af USA’s absolut største helte er borgerrettighedsforkæmperen Martin Luther King. King satte sig med sine krav om lige rettigheder til afroamerikanere i direkte forlængelse af de grundlæggende principper for af USA. Han er lige siden blevet hyldet fra samtlige politiske hjørner af det amerikanske politiske spektrum, og få mennesk...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Written By

Kaia Fallinge læser statskundskab på København Universitet. Hun har tidligere studeret Philosophy, Politics & Economics på King’s College London. Tilknyttet Kongressen.com som redaktionssekretær

Læs også:

Politisk analyse

Den tidligere guvernør i South Carolina, Nikki Haley, er på vej til at lancere sit 2024-kandidatur - men kan hun gå hele vejen?

Obamaland

Hør ottende og sidste afsnit af Obamaland om satiren og de nye medieveje her.

Interview

'Retfærdighed for Emmett Till' giver en ny generation indblik i en af USA's mest forfærdelige mord, mener amerikansk forsker.

Politisk analyse

Den brutale anholdelsesvideo af Tyre Nichols har pustet nyt liv i debatten om politidrab i USA - og vidner måske også om et opbrud.

Copyright © 2021 Kongressen