Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Et år efter Putins invasion er krigen i Ukraine blevet indenrigspolitik i USA

Bidens nylige besøg i Ukraine sendte et klart signal om at USA fortsætter støtten – også selv om højrefløjen forsøger at lave om på dette.

Wikimedia Commons

Signalerne fra præsident Bidens side i begyndelsen af ugen var ikke til at misforstå. Først det overraskende besøg hos den ukrainske præsident Zelenskyj i Kiev i mandags og i tirsdags ved den stort anlagte tale i den polske hovedstad, Warszawa, var budskabet klart og tydeligt: USA står last og brast med Ukraine. Putin kommer aldrig til at vinde. Og NATO vil forsvare hver en tomme af alliancens territorium, hvis Putin går i offensiven på ny.

Signalet fra Biden var stærkt og noget, der med re...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Læs også:

Interview

Dag Hammarskjölds idealer skal fortsat spille en central rolle i fremtidens FN, lyder vurderingen fra Mogens Lykketoft

Business

Biden har kastet sig ud i en større politisk kamp for at sløjfe mange amerikaneres studiegæld - men forslaget møder en del modstand

Danmark & USA

Igen i år blev det nordiske Bifrost Summit en stor succes for dansk innovation, fortæller generalkonsul Jesper Kamp

Feature

For et par år siden tabte hun guvernørvalget og nu går republikanske Kari Lake i stedet efter at blive senator i Arizona

Copyright © 2021 Kongressen