Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Et år efter Putins invasion er krigen i Ukraine blevet indenrigspolitik i USA

Bidens nylige besøg i Ukraine sendte et klart signal om at USA fortsætter støtten – også selv om højrefløjen forsøger at lave om på dette.

Wikimedia Commons

Signalerne fra præsident Bidens side i begyndelsen af ugen var ikke til at misforstå. Først det overraskende besøg hos den ukrainske præsident Zelenskyj i Kiev i mandags og i tirsdags ved den stort anlagte tale i den polske hovedstad, Warszawa, var budskabet klart og tydeligt: USA står last og brast med Ukraine. Putin kommer aldrig til at vinde. Og NATO vil forsvare hver en tomme af alliancens territorium, hvis Putin går i offensiven på ny.

Signalet fra Biden var stærkt og noget, der med re...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Han har tidligere boet, studeret og arbejdet i New York, Sydney, Amsterdam og senest Washington D.C., hvor han blandt andet skrev for RealClearPolitics. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet ‘JFK100’, ‘Modet Til Visioner’, ‘Glimt Af Amerika’, ‘KENNEDY – Historien Om USA’s Største Politiske Dynasti’ og seneste 'De Største Taler'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i vinteren 2024.

Læs også:

Interview

Kamela Harris er historisk upopulær. Dét har sat Biden i et dilemma forud for næste valg. Skal han beholde hende eller finde en ny...

Politisk analyse

Den ene senator i South Carolina, republikaneren Tim Scott, forventes snart at stille op til præsidentvalget.

Interview

Selvom vi alle sammen påstår, at vi er almindelige, så udfolder der sig små og store dramaer overalt. Det er den devise, bogaktuelle Pernille...

Interview

Biden-administrationen har godkendt et olieprojekt i Alaska. Dét har givet massiv kritisk, især på de sociale medier.

Copyright © 2021 Kongressen