Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Et år efter Putins invasion er krigen i Ukraine blevet indenrigspolitik i USA

Bidens nylige besøg i Ukraine sendte et klart signal om at USA fortsætter støtten – også selv om højrefløjen forsøger at lave om på dette.

Wikimedia Commons

Signalerne fra præsident Bidens side i begyndelsen af ugen var ikke til at misforstå. Først det overraskende besøg hos den ukrainske præsident Zelenskyj i Kiev i mandags og i tirsdags ved den stort anlagte tale i den polske hovedstad, Warszawa, var budskabet klart og tydeligt: USA står last og brast med Ukraine. Putin kommer aldrig til at vinde. Og NATO vil forsvare hver en tomme af alliancens territorium, hvis Putin går i offensiven på ny.

Signalet fra Biden var stærkt og noget, der med re...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Han har tidligere boet, studeret og arbejdet i New York, Sydney, Amsterdam og senest Washington D.C., hvor han blandt andet skrev for RealClearPolitics. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet ‘JFK100’, ‘Modet Til Visioner’, ‘Glimt Af Amerika’, ‘KENNEDY – Historien Om USA’s Største Politiske Dynasti’ og seneste 'De Største Taler'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i vinteren 2024.

Læs også:

Courtroom

Trump har flere gange nu næsten tilstået kriminelle handlinger i sine TV optrædener

Courtroom

Politiet fandt ved en ransagning af senatorens hjem 3,5 million kroner i kontanter og flere guldbarrer.

Politisk analyse

Der er intet at vinde for Trump ved at deltage i tv-debatter mod de øvrige republikanske kandidater - derfor bliver han væk nok en...

Clintonland

Hør syvende afsnit af Clintonland om det mangeårige slagsmål mellem præsidenten og Republikanerne her.

Copyright © 2021 Kongressen